“Мінус 17° градусів за добу”: в Україну мчить похолодання і потужні грози

18.07.2024   11:01    19


Сьогодні фактично вся країна перебуває на піку спеки, проте вже завтра, 18 липня, очікується зниження температури повітря у деяких регіонах. Зміни торкнуться Житомирщини, Київщини та Чернігівщини, а також частково Вінниччини та Черкащини. Температура в цих областях знизиться до +29…+32 градусів. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

У західній частині країни вже четвертий день поспіль дихається легше – там очікується до +26…+30 градусів. Південні, східні області та значна частина центру залишатимуться в зоні надзвичайної спеки, проте вже 19, 20 та 21 липня тут також відчуватиметься послаблення до +30…+34 градусів.

Останні новини:  Уряд повністю компенсовуватиме фермерам розмінування сільгоспземель

18 липня у західних регіонах, місцями на півночі, у Вінницькій та Черкаській областях прогнозують короткочасні дощі з грозами. Ці опади зумовлені діяльністю лінії сходження, яка прогнозується жовтою гілкою з “колючками” на карті. Місцями можливі сильні зливи, грози та шквали.

На решті території України домінуватиме суха погода. У Києві 18 липня також очікується послаблення спеки до +29…+30 градусів, а 19 липня – до +28 градусів. У столиці можливі дощі та грози, але їх інтенсивність буде неоднорідною та місцевою.

Висновки: Спека в Україні поступово зменшується, проте повністю ще не відступає. Жителі країни продовжують боротися з надзвичайно високими температурами, користуючись усіма доступними засобами для охолодження та збереження комфорту.

Останні новини:  ЗСУ отримають нові бронетранспортери "Хорунжий": модернізований варіант БТР-60


chasdiy.org