Через 20 років: легендарний Smart Roadster може повернутися у формі електромобіля

20.07.2024   17:00    25

Минуло майже два десятиліття відтоді, як Smart Roadster зняли з виробництва, і він може повернутися у вигляді електромобіля, приєднавшись до кросоверів у модельній лінійці бренду.

За словами виконавчого директора Smart Europe Дірка Адельманна, бренд уявив, як може виглядати новий родстер приблизно у 2020 році, незабаром після того, як Geely придбала 50% акцій бренду. Дизайнери вже розробили зовнішність сучасного родстера, і Адельманн готовий перетворити його на серійну модель.

Останні новини:  Водіям на замітку: на кордоні з Польщею у пункті пропуску «Устилуг-Зосін» обмежили рух

“Був один дуже дикий колега, у якого були перші креслення нового родстера. У нас є три чудові машини, і жодна з них не родстер, але чому б і ні? Якщо ми зробимо родстер, будьте впевнені, він буде дуже компактним – точно двомісний”, – сказав він Autocar.

Останні новини:  Гібридний кросовер Cupra Terramar показали офіційно

Адельманн додав, що у нього “дуже емоційні стосунки” з Roadster, оскільки це була перша машина, над якою він працював, коли приєднався до Smart.

Поки компанія обмірковує можливість появи нового родстера, вона має намір випустити наступне покоління ForTwo. Виробництво старої моделі завершилося на початку цього року, і Smart планує створити її на основі нової електричної компактної архітектури (ECA).



autogeek.com.ua

Останні новини:  Hyundai презентував оригінальний електрокросовер для бездоріжжя