Ця хитрість з лимонним соком допоможе легко прибрати пляму чорнила від ручки

06.09.2024   00:20    198
Таке неприємне явище, як чорнильні плями на одязі, особливо актуальне для офісних працівників, студентів, а також батьків школярів. Однак їх досить легко прибрати, якщо знати деякі хитрощі.

Розповідаємо далі в матеріалі про одні з найкращих способів, як відіпрати чорнило від кулькової або гелевої ручки без наслідків для різних тканин.

Чим виводити з одягу кулькову ручку

Якщо чорнильні сліди застарілі, використовуйте агресивніші способи. При цьому зважайте на особливості тканини, щоб не зіпсувати річ.

Спирт і перекис водню

Почергова обробка плям цими речовинами дозволяє впоратися із засохлим чорнилом. Для цього рясно намочіть ватяний диск спиртом, обробіть місце забруднення і залиште на 10 хвилин, а потім протріть кілька разів проблемну ділянку ватним диском з перекисом водню. У кінці виперіть річ із порошком або гелем для прання.

Однак варто зазначити: якщо річ кольорова, будьте обережні з перекисом водню, оскільки при рясному нанесенні або тривалому впливі він може знебарвити фарбу.

Останні новини:  Що робити, якщо впіймали партнера на брехні

Харчова сода

Для досягнення кращого ефекту сода використовується у поєднанні з гарячою водою та оцтом. У 100 мл води розведіть пару крапель 9% оцту та чайну ложку соди. Дочекайтеся реакції і нанесіть піну на пляму. Залиште на 5 хвилин, а після цього виперіть річ звичайним способом.

Молочна сироватка

Кислота, що міститься у сироватці, добре видаляє складні забруднення. При цьому вона не руйнує структуру матеріалу, а також безпечна для кольорових і білих речей. Для цього способу підігрійте сироватку до 40-45 °C. Замочіть у ній річ на 12 годин, а потім виперіть одяг будь-яким засобом для прання. Крім того, замість сироватки можна використовувати прокисле молоко.

Останні новини:  Чи можна підтримувати ідеальний порядок вдома: прості лайфхаки

Як відіпрати з одягу гелеву ручку

Сліди від гелевих чорнил також можна видалити за допомогою професійних чи народних засобів. Однак народні засоби можуть м’яко чи агресивно впливати на тканину, видаляючи навіть застарілі плями.

Зубна паста

Це ефективний засіб для боротьби із застарілими плямами. Нанесіть зубну пасту на місце забруднення, залиште до висихання. Після чого видаліть засіб і виперіть річ з будь-яким засобом для прання.




Але зверніть увагу: для обробки кольорових речей краще не використовувати відбілюючу пасту, адже це може призвести до знебарвлення фарби.

Останні новини:  Забудуть про проблеми з грошима: ці три Знаки стануть багатшими у вересні

Лимонний сік

Якщо в будинку немає лимона, його можна замінити на лимонну кислоту. Для цього методу видавіть сік із половини фрукта на місце забруднення. Залиште на 10 хвилин, а потім змийте сік і запустіть прання.

Якщо ви використовуєте лимонну кислоту, розведіть половину чайної ложки в склянці води, а далі слідуйте за вищеназваним алгоритмом.






1111529