Мій Наполеон випікати не потрібно

06.09.2024   00:24    224

Такий Наполеон виходить дуже бюджетним варіантом. Тортик ніжний на смак. До того ж нічого випікати не потрібно, тож духовку вмикати не доведеться. Замість коржів застосуємо лаваш.

Вам знадобиться:

  • 200 г тонкого круглого лаваша діаметром 18 см.

Для крему:

  • 500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 80 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 1 ст.лож. крохмалю.
Торт Наполеон без випікання коржів

Щоб зробити торт Наполеон з заварним кремом, придбайте круглі тонкі лаваші. Якщо в продажу є лише прямокутні, виріжте з них круги. Можете, в принципі, зробити квадратну форму – це не принципово.

Останні новини:  Дві невеликі хитрощі смачних домашніх пельменів

Торт Наполеон без випікання коржів

Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Молоко беріть будь-якої жирності. Починайте готувати з приготування крему. У сотейник влийте молоко, вбийте яйця. Всипте цукор, борошно, крохмаль. Перемішайте вінчиком до однорідності.

Торт Наполеон без випікання коржів

Поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть молочну масу до кипіння. Проваріть протягом 3-4 хвилин, допоки основа не загусне. Зніміть каструлю з вогню. Накрийте харчовою плівкою “в контакт”, щоб не утворилася кірочка.




Коли крем прохолоне, додайте вершкове масло. Перемішайте до однорідності. Усе готове. Лаваші підсушіть на сухій гарячій пательні з обох боків. Має утворитися рум’яна скоринка.

Останні новини:  Святковий сирник «Ізаура» з цедрою лимона
Торт Наполеон без випікання коржів

Найкривіший корж подрібніть на крихту, щоб можна було посипати торт. Можете за бажанням додати ще 2 розкришених печива. На блюдо виставте кулінарне кільце діаметром 18 см.

Викладіть на низ лист лаваша. Промастіть кремом. Накрийте другим листом і знову крем. Зберіть Наполеон повністю за цим принципом. Зверху присипте крихтою лаваша та печива. Поставте торт до холодильника на всю ніч. За бажанням, можете прикрасити натертим шоколадом, подрібненими горішками чи ягодами.

Останні новини:  Чому розвалюються та розварюються голубці: помилки господинь


odnaminyta.com






1111529