ЗСУ отримали ще дві німецькі зенітно-ракетні системи IRIS-T

16.06.2024   10:54    332

З початку повномасштабної війни у ​​лютому 2022 року міжнародна військова допомога Україні була значною у фінансовому плані та виділялась різноманітністю наданої військової техніки. Німеччина була ключовим учасником, виділяючи мільйони євро військової допомоги.

IRIS-T SLS (Surface Launched Short-range) і IRIS-T SLM (Surface Launched Medium-range) — це вдосконалені ракетні системи протиповітряної оборони, розроблені Німеччиною, призначені для протидії різним типам повітряних загроз із різними можливостями ураження.

Останні новини:  Тиждень в Україні розпочнеться з дощів, гроз і похолодання: прогноз на 24 червня

IRIS-T SLS — це система протиповітряної оборони малої дальності з дальністю ураження приблизно 10 кілометрів і висотою покриття до 5 кілометрів. Він призначений головним чином для ураження та знищення літаків, гелікоптерів, безпілотників і ракет малої дальності. Ця система, як правило, розгортається для забезпечення оборони з близької відстані ключових активів або військових формувань, пропонуючи захист від безпосередніх загроз з повітря.

Навпаки, IRIS-T SLM є системою ППО середньої дальності зі значно більшою дальністю дії, здатною вражати цілі на відстані до 40 кілометрів і на висоті до 20 кілометрів. SLM може протидіяти широкому спектру загроз, включаючи літаки, гелікоптери, безпілотники, крилаті ракети та балістичні ракети на великих відстанях. Він використовується для забезпечення ширшої зони захисту, одночасного захисту більших зон і кількох активів.

Останні новини:  Німеччина й далі підтримуватиме Україну - Шольц

Таким чином, основні відмінності між системами IRIS-T SLS і SLM полягають у їхній дальності ураження та висоті, а також у типах цілей, для боротьби з якими вони призначені. SLS забезпечує захист на близькій відстані від миттєвих загроз, тоді як SLM забезпечує широке покриття від широкого спектру загроз на великих відстанях.

Останні новини:  Тиждень в Україні розпочнеться з дощів, гроз і похолодання: прогноз на 24 червня

Окрім систем протиповітряної оборони, Німеччина поставила в Україну низку військової техніки, зокрема зенітні комплекси ППО Gepard, самохідні гаубиці PzH ​​2000, основні бойові танки Leopard, БМП Marder 1A3 та реактивні системи залпового вогню.


wheel-news.com