Стрілянина в Дагестані: названо кількість знищених бойовиків і поліцейських

24.06.2024   15:46    1145

У російській республіці Дагестан унаслідок стрілянини, що сталася в неділю, 23 червня, ліквідували шістьох бойовиків і понад 15 поліцейських.

Такою інформацією у своєму відеозверненні поділився очільник Дагестану Сергій Меліков. Ворожий чиновник розповів також про загибель кількох цивільних, зокрема, священика отця Миколи, який понад 40 років працював у місті Дербент у православному храмі.

Останні новини:  Дрон атакував нафтобазу в Тамбовській області РФ

Раніше голова Громадської спостережної комісії Дагестану Шаміль Хадулаєв сказав, що вбито 66-річного отця Миколу – йому перерізали горло.

Важливі новини – Дагестан сьогодні в центрі уваги

23 червня в Дагестані невідомі чоловіки влаштували стрілянину, зокрема, в Махачкалі відкрили вогонь з автоматів по синагозі, а потім вступили в перестрілку з поліцейськими. У синагозі сталася пожежа. Крім того, повідомлялося, що атаковано дві православні церкви. За попередніми даними, було п’ять жертв і 23 постраждалих.

Депутат російської Держдуми від Дагестану Абдулхакім Гаджиєв стверджував, що за нападами нібито можуть стояти спецслужби НАТО і України. Примітно, що проти такої позиції виступив екс-гендиректор “Роскосмосу” Дмитро Рогозін. На його думку, стрілянина могла виникнути внаслідок “національної та релігійної нетерпимості, ненависті та русофобії”.

Останні новини:  Стрілянина в Дагестані. Росія знову проспала атаку


uapress.kyiv.ua