Ізраїль завдав удару по скупченню бойовиків у коледжі агентства ООН

24.06.2024   11:43    446

 Вісім палестинців загинули в неділю в результаті ізраїльського авіаудару по навчальному коледжу поблизу міста Газа, повідомили палестинські свідки, тоді як ізраїльські танки просунулися далі в південне місто Рафах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами свідків, удар припав на частину професійно-технічного коледжу, яким керує Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), що надає допомогу сім’ям переселенців.

Останні новини:  Хусити створили затори в самому завантаженому порту світу

Фотокор Reuters побачив повністю зруйнований малоповерховий будинок і тіла, загорнуті в ковдри, що лежали біля дороги.

За даними ізраїльських військових, це місце, яке, за їхніми словами, в минулому слугувало штаб-квартирою UNRWA, нині використовується бойовиками ХАМАСу та Ісламського джихаду. Перед ударом були вжиті запобіжні заходи, щоб зменшити ризик заподіяння шкоди цивільному населенню.

Останні новини:  Раніше Німеччина мала 40 систем Patriot, а зараз 12: аналітики пояснили, чому

«Сьогодні вранці (у неділю) винищувачі ЦАХАЛу під керівництвом розвідки завдали удару по об’єктах терористичної інфраструктури, у яких діяли терористи ХАМАСу та Ісламського джихаду, – ідеться в заяві військових. – Це ще один приклад систематичного використання ХАМАСом цивільної інфраструктури й цивільного населення як живого щита для своєї терористичної діяльності».

За словами ізраїльтян, вони продовжують «цілеспрямовані операції, що ґрунтуються на розвідданих» у районі Рафаха, виявили там склади зброї і тунелі й ліквідували кількох палестинських бойовиків.

Останні новини:  Посол США назвав підтримку Китаєм Росії технологіями “серйозною помилкою”

Фото: АА


news-xl.net