Герцог Люксембургський заявив, що готовий зректись трону

24.06.2024   13:41    441

Сам герцог Анрі двадцять чотири роки тому зійшов на престол після того, як його батько відрікся від влади.

Герцог Люксембургський заявив, що готовий зректись трону

Фото: Maison du Grand-Duc / Emanuele Scorcelletti Великий герцог Люксембургу Анрі

Великий герцог Люксембургський Анрі оголосив про плани зректися престолу. Анрі, якому нині 69 років, раніше заявляв, що на престол після нього зійде його син Гійом. Про це у неділю, 23 червня, пише Daily Mail.

Останні новини:  У Болівії повідомляють про військовий переворот

«Великий герцог Анрі зробив шокуючу заяву в Національний день, щорічний захід, який збирає разом членів сім’ї Великого Герцога, членів уряду і членів парламенту, щоб відсвяткувати офіційний день народження Великого Герцога. Він заявив, що передасть трон своєму 42-річному синові Гійому», — пише видання.

Вказується, що ця подія станеться в жовтні 2024 року.

Останні новини:  Повномасштабна війна між Ізраїлем та Іраном є неминучою – WSJ

Великий герцог Анрі збереже свій офіційний титул, але замість цього його представлятиме його син Гійом.

Великий герцог Анрі — старший син із п’яти дітей Великого герцога Жана і Великої герцогині Жозефіни-Шарлотти. Він зійшов на престол 2000 року після того, як його батько зрікся престолу після 36-річного правління.

Анрі одружений з Марією-Терезою Местре, Великою Герцогинею Люксембургу, кубинкою, у якої серед предків були іспанські конкістадори. У пари п’ятеро дітей: принц Гійом, принцеса Олександра, принц Луї, принц Фелікс і принц Себастьян.

Останні новини:  Ще одна країна просить Росію повернути її громадян з війни

Велике герцогство Люксембург межує з Францією, Бельгією та Німеччиною. Половину населення держави (понад 660 тисяч осіб) становлять іммігранти. Сам великий герцог Анрі має родинні зв’язки майже з усіма монархами Європи.

Люксембург виділив 5 мільйонів євро на фінансування матеріалів і обладнання для України в рамках очолюваної Францією та США коаліції Артилерія.


korrespondent.net