Як боротись із нематодою на полуниці

16.06.2024   09:40    294

На полуниці часто з’являється нематода. Ігнорувати її появу не можна, а тому розповідаємо про основні методи, які допоможуть привести рослину до тями.

Нематода – це дрібний шкідник, який з’являється на овочевих і плодово-ягідних культур. Вони особливо небезпечні для полуниці, а тому експерти радять не ігнорувати появу комахи. Експерти з садівництва розповідають, як боротись із нематодою.

Мікроскопічні та безхребетні комахи не мають спорідненості з реальними хробаками. Вони є багатоклітинними круглими черв’яками з гладким та несегментованим тілом. Такі шкідники ховаються всередині стебел, коріння та інших частин рослин для харчування соком.

Останні новини:  10 простих способів поліпшити метаболізм і спалювати в два рази більше калорій

Як боротись із нематодою на полуниці

Для боротьби з таким шкідником використовують декілька способів – механічну обробку окропом, промивання коріння в гарячій воді, дотримання сівозміни. При масовому зараженні плодової культури потрібно використовувати біологічні та хімічні препарати.

Експерти розповіли, як правильно боротись із нематодою на полуниці та коли це потрібно робити

Механічну боротьбу зі шкідниками проводять наступним чином. При посадці нових саджанців полуниці попередньо потрібно пролити ґрунт гарячою водою від 50 до 55 градусів. Хробаки та їхні яйця гинуть від високих температур. Крім того, ви можете викопати хворий кущ і промити коріння під проточною водою. Потім треба замочити на 10 хвилин у воді температурою 55 градусів.

Останні новини:  Прості способи розчесати заплутане волосся
Експерти розповіли, як правильно боротись із нематодою на полуниці та коли це потрібно робити

Біологічні та хімічні препарати експерти радять використовувати тільки при сильному зараженні ділянки. Обирайте препарати широкого спектра дії та застосовуйте їх до цвітіння разом із поливом або позакореневим способом. Під час збору врожаю потрібно видалити уражені рослини з грядки разом із корінням.





noviydoctor.com

Останні новини:  Заядлі дачники розповіли, як бережуть врожай