В Австралії вчені знайшли череп вимерлого крокодила віком 8 млн років

30.06.2024   15:30    324

Новий вид доісторичного крокодила ідентифікували вчені з Австралії.

Крокодила ідентифікували за скам’янілістю, яка була знайдена ще у 2009 році приблизно за 200 кілометрів від міста Аліс-Спрінгс. Вчені змогли встановити, що череп крокодила, що налічує вісім мільйонів років, належав раніше невідомому виду.

Досі вважалося, що він належав крокодилу одного з відомих видів роду Baru. Володар черепа відносився до нового виду того ж роду древніх рептилій, уточнили недавні дослідження.

Останні новини:  Вчені знайшли добре збережену мумію вовка віком понад 40 тисяч років

“Череп несе інформацію про вид живих істот, що колись населяли центральну Австралію, про що ми раніше не підозрювали. Сьогодні досить складно уявити в Центральній Австралії річки, досить повноводні, щоб в них могли мешкати крокодили”, — пояснив старший куратор відділу геології та палеонтології музею та художньої галереї Північної Території Адам Йейтс.

Останні новини:  Вчені знайшли загублене королівство, яке існувало у середньовічній Англії

На думку вчених, крокодил досягав більше 5 метрів в довжину і важив 454 кілограми. Очікується, що цей вид буде названий у 2022 році. Одними з істот, якими він харчувався, був Dromornis styltoni (громовий птах Стіртона). Це рід доісторичних птахів, які досягали 3 метрів у висоту і 730 кілограмів у вазі.

Останні новини:  Найбільша скарбниця рідкісних алмазів на Землі: де вона розташована і як виникла (фото)

“Це найпотужніший представник роду Baru. Можливо, величезний крокодил не тільки важив сотні кілограмів, але і використовував свою силу, щоб переслідувати набагато більшу здобич”, — додав Йейтс.