В Україні створили легкий тактичний бронеавтомобіль “Джура”

04.07.2024   12:31    353

Український виробник бронетехніки НВО «Практика» вперше представив свій легкий тактичний бронеавтомобіль «Джура», повідомляє «Мілітарний».

“Джура” – це легкий утилітарний броньований автомобіль на базі Toyota Land Cruiser 70. Він призначений для виконання тактичних завдань з низьким рівнем ризику та використовується поліцією та Силами спеціальних операцій. Завдяки малій вазі та компактним габаритам, автомобіль може діяти максимально непомітно.

Останні новини:  В Україні створили бронеавтомобіль «Джура» на шасі Toyota Land Cruiser

Конструктори модифікували шасі Land Cruiser 70, відоме своєю надійністю, посиливши підвіску та встановивши нову гальмівну систему, щоб витримати збільшену вагу. Шасі оснащене бронекапсулою із захистом PZSA-4, що відповідає стандарту НАТО STANAG 4569 lvl 1, захищаючи від 5,45 мм куль та гранат.

Окрім версії пікапа, існують альтернативні версії з двокамерною капсулою для перевезення додаткових піхотинців або для використання в якості санітарного евакуатора. 5-тонний автомобіль оснащений 200-сильним дизельним двигуном з обертовим моментом 430 Нм, що робить його потужним і надійним, з мінімальною кількістю електроніки.

Останні новини:  5 найдорожчих автомобілів Audi в історії

“Джура” має відкриту башту для кулемета калібру 7,62 мм з невеликим броньовим листом, що забезпечує легкість модуля та зменшує ризик перекидання на поворотах.



nnews.com.ua