Вчені знайшли добре збережену мумію вовка віком понад 40 тисяч років

04.07.2024   10:30    885

Вчені завершили некропсію (розтин) першої у своєму роді знахідки повного муміфікованого вовка, якому понад 44 000 років, пише Успіх in UA.

Експерти кажуть, що дорослий вовк-самець має дивовижно збережене хутро, кістки та навіть органи, а також зуби. За словами вчених, це відкриття допоможе краще зрозуміти життя в регіоні під час останнього льодовикового періоду, повідомляє obozrevatel.com.

Вчені знайшли добре збережену мумію вовка віком понад 40 тисяч років

Фотографії з розтину показують муміфіковане тіло вовка у деталях. Тварини зберігаються у вічній мерзлоті за допомогою типу муміфікації, що включає холодні та сухі умови. М’які тканини зневоднені, що дозволяє зберегти тіло в замороженій капсулі часу.

Останні новини:  В Австралії виявили найдавніший у світі ритуал, який передавався протягом 500 поколінь

“Його шлунок зберігся в ізольованому вигляді, забруднювачів немає, так що завдання нетривіальне. Ми сподіваємося отримати знімок біоти стародавнього плейстоцену”, – йдеться в повідомленні завідувача відділу вивчення фауни мамонтів Академії наук Якутії Альберта Протопопова.

Вчені знайшли добре збережену мумію вовка віком понад 40 тисяч років

За словами вчених цей дослідницький проєкт допоможе їм зрозуміти стародавні мікробні спільноти та роль шкідливих бактерій у цей період.

“Не виключено, що будуть виявлені мікроорганізми, які можуть бути використані в медицині та біотехнологіях як перспективні продуценти біологічно активних речовин”, – пояснив науковець.

Розтин вовка є частиною поточного проєкту з вивчення дикої природи, яка жила в регіоні в плейстоцені. Інші досліджені види включають стародавніх зайців, коней і ведмедя з голоцену. Команда планує вивчити геном вовка, щоб зрозуміти, як він пов’язаний з іншими стародавніми вовками з цього регіону та як він порівнюється зі своїми живими родичами.

Останні новини:  Миша з надздібностями: вчені створили тварину з неймовірним слухом