Росія з Калінінграда втручється в роботу супутникової системи Євросоюзу, – Bloomberg

03.07.2024   23:00    389

Росія використовує Калінінград, свій ексклав, який межує з Польщею та Литвою, як одну зі своїх баз для порушення роботи супутникових систем Європейського Союзу. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на агентство ООН, яке контролює комунікаційні технології.

Зазначається, що у Радіорегламентарному комітеті Міжнародного союзу електрозв’язку заявили, що Росія повинна “негайно припинити будь-які навмисні дії, спрямовані на створення шкідливих перешкод для частотних присвоєнь інших адміністрацій”. Висновки були засновані на геолокації сигналів збоїв, які рада назвала “надзвичайно тривожними та неприйнятними”.

Останні новини:  Британський король прийняв відставку прем’єра Сунака

“Європейські супутникові компанії протягом місяців зазнавали російських радіочастотних перешкод, що призвело до переривання трансляцій і, принаймні, у двох випадках, трансляції насильницьких програм, які замінили вміст на дитячому каналі. У скаргах кількох членів НАТО раніше говорилося, що збої виникли з материкової частини Росії та окупованого Криму”, – пише видання.

У свою чергу речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що він нічого не знає про відповідні факти.

ЗМІ нагадує, що Калінінград – це добре озброєна територія, відокремлена від російського союзника Білорусі Сувалкським коридором, уздовж кордону Польщі та Литви, який у разі його розриву перекриє наземний доступ країн Балтії до решти НАТО.

“Регулююча рада заявила, що останні збої виникли з російських місць, включаючи Калінінград і Москву. Втручання торкнулося в першу чергу теле- та радіоканалів з українським контентом”, – ідеться у повідомленні.

Російська кіберзлочинність

Росія очолила світовий рейтинг за загрозою кіберзлочинів. За результатами дослідження Оксфордського університету, Росія посіла перше місце і отримала 58,39 бала, слідом ідуть Україна з 36,44 бала, Китай з 27,86 бала, США з 25,01 бала і Нігерія з 21,28 бала.

Останні новини:  Американські аналітики оцінили, на що може піти НАТО у питанні України на саміті

До топ-10 також увійшли Румунія, Північна Корея, Велика Британія, Бразилія та Індія.


uapress.kyiv.ua