Перераховано головні “болячки”, з якими стикаються власники Kia Rio

04.07.2024   15:00    271

Автомобілі стали популярними завдяки своїй невибагливості в обслуговуванні та надійності. Однак навіть найміцніші машини схильні до зносу. Головною проблемою південнокорейського “бюджетника” вважається задираки в циліндрах двигуна, які виникають через несвоєчасну заміну масла і нейтралізатора, а також відсутність прогріву перед поїздкою.

Основною проблемою виходу з ладу каталізаторів є неякісне паливо, а також часте використання бензину марки АІ-92. Також до зносу схильний ланцюговий привід ГРМ, який в середньому розтягується на пробігах 120 тисяч кілометрів. На механічні трансмісії скарги мінімальні. Більшість коробок передач ходить понад 200 тисяч.

Останні новини:  На аукціон виставили Lamborghini Miura, який 40 років простояв у вітальні

У “механіках” необхідно міняти масло кожні 100-120 тисяч кілометрів. “Автоматам” заміна рідини необхідна кожні 60 тисяч. При цьому найбільш примхливою вважається шестиступінчаста коробка A6GF1, яка гірше переносить пробуксовки. Максимальний ресурс автоматичних трансмісій становить близько 300 тисяч кілометрів.

Серед інших “болячок” Rio третього покоління можна виділити несправності рульової рейки, які проявляються за умови регулярної їзди понад 90 кілометрів на годину, а також гальмівні колодки і диски, які потребують заміни на 80 тисячах кілометрів. Крім того, у моделі періодично виходять з ладу підігрів водійського сидіння, моторчик пічки і стирається обшивка керма.

Останні новини:  В Україні попит на вживані авто у червні зріс на 7%


nnews.com.ua