Трамп у захваті від можливостей ШІ, але боїться, що діпфейк спровокує ядерну війну

16.06.2024   10:21    231

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявляє, що наказав штучному інтелекту переписати для нього текст промови під час одного з передвиборчих заходів перед «провідними людьми галузі» й результат вразив своєю «довершеністю». Він жартує, що звільнить після цього своїх спічрайтерів. Водночас він стурбований можливістю використання ШІ для створення діпфейк відео: за його словами, потенційно це може спровокувати ядерну війну. Трамп каже, що мультимільярдер Ілон Маск поділяє ці страхи.

Як повідомляє видання The Guardian, фаворит республіканців у захваті від того, як швидко та точно виконує завдання ШІ. Він заявляє, що це допомогло йому упорядкувати свій текст під час одного з передвиборчих заходів.

Останні новини:  Число загиблих під час хаджу до Мекки перевищило 1,3 тис. осіб

«У мене там є промова, переписана ШІ, для галузевої еліти. Він (ШІ — ред.) сказав: “О, ти збираєшся виголосити промову? Так?” Він натискає кілька кнопок, і, приблизно через 15 секунд, показує мені мою промову, яка написана чудово, так красиво. Я сказав: “Я це використаю”. Я ніколи не бачив нічого подібного», — сказав Трамп.

Він і додає, що це трохи лякає. Зокрема експрезидент стурбований можливістю створення фейкових відео та фото. За його словами, легко уявити діпфейк, на якому президент США оголошує, що наказав завдати удару 13 ракетами з ядерними боєголовками «по якійсь країні». Мовляв, як ви будете реагувати, якщо почуєте, що вони вразять свої цілі «за 12 хвилин 59 секунд, і ви — ця країна». Трамп навіть консультувався щодо цього з Маском, той сказав, що на визначення справжності відео може знадобитися час.

Останні новини:  Після візиту Путіна у В'єтнамі заявили, що їх стратегічним партнером є США

«Хто в біса буде перевіряти. У вас є приблизно 12 хвилин: “давайте перевіримо код”? То які в них варіанти дій, коли бачать таке? Можливо, контратака. Це так небезпечно», — заявив фаворит Республіканців.

Трамп та ШІ

Відтоді як штучний інтелект став частиною нашого щоденного життя, важко знайти галузь, якої б не торкнулася його поява. Політики стурбовані можливістю використання потенціалу ШІ також і під час передвиборчої боротьби.




Дональд Трамп має власний болісний досвід із діпфейк фото через одного зі своїх критиків, актора Марка Руффало. У соцмережі той опублікував пост, на якому експрезидент зображений на «Літаку німфеток» Едварда Епштейна в оточенні неповнолітніх дівчат. Автор підписав під фото, що воно згенероване за допомогою ШІ, але Трамп справді був пасажиром цього скандальновідомого літака.

Останні новини:  Країни-кандидати повинні входити до ЄС поступово, – глава МЗС Чехії


expert.in.ua