Проблемна антена обернулася для BMW позовом на 5 млн доларів

26.06.2024   12:45    509

Власники BMW подали колективний позов у Каліфорнії, в якому стверджується, що через несправні ущільнення вода потрапляє в антени і пошкоджує важливі компоненти. Як пише Car Complaints з посиланням на позивача Тіма Крафта, BMW знала про дефекти “акулячого плавника”, але приховала їх, внаслідок чого власникам довелося розщедрюватися на дорогий ремонт.

Тім Крафт придбав BMW X5 2019 року випуску у дилера. Через деякий час після покупки він виявив, що низка функцій не працює: виявилися недоступними система екстреного виклику, GPS-навігація, hands-free, а також система безключового доступу. Крім цього, автомобіль насилу заводився, і з часом проблеми тільки посилювалися.

Останні новини:  Канадська компанія Roshel побудує в Україні завод з виробництва бронетехніки Senator

У сервісі Крафту сказали, що причина – у воді, що потрапила в блок телематики. Виявилося, що вона проникла туди через нещільно прилеглу антену на даху. Ремонт оцінили в 2500 доларів.

Позивач, однак, віддав лише 92 долари за заміну “плавника” і вирішив подати позов проти BMW. Виявилося, що з такою проблемою зіткнувся не тільки він: інші постраждалі повідомляли, що через антену в автомобіль проникає вода, що призводить до корозії деталей і пошкоджень електрики. BMW же нібито знає про дефект, але нічого не робить.

Проблему виявили на BMW 3, 5 і 7 серій, а також майже на всіх кросоверах – від X1 до X7.

Останні новини:  Довгоочікуваний недорогий позашляховик Kia Tasman показали без камуфляжу

Інший нещодавній позов у США обернувся ще більш значними витратами: Ford зобов’язали виплатити майже 57 мільйонів доларів власниці Expedition 1998 року випуску, на яку наїхав її власний позашляховик.



nnews.com.ua