Невимоглива прикраса дачі на весь сезон

16.06.2024   07:40    201

Гарна та проста у вирощуванні ліана. Квітки, як різнокольорові метелики. Саме таким є декоративний горошок. Він прекрасно цвіте та прикрашає дачу протягом всього сезону. А головне, що й особливих зусиль не треба докладати, щоб його виростити.

Декоративний горох невимогливий в плані умов та догляду. Ним можна прикрасити не лише клумби, але й терасу в будинку.

Про духмяний горох

Рослина може рости з опорою чи без. Враховуючи, що вона належить до ліан, звичайно, краще її зробити. Вгору горох може вирости на 1,5 чи 2 м. Якщо висадити поряд з іншими рослинами, по яким можна самостійно підійматися вверх, він також знайде собі шлях й без додаткової опори.

Останні новини:  Як вберегти чотирилапого друга від спеки

Декоративний сорт цвіте протягом літа. Квіти можуть бути рожеві, фіолетові, білі, пурпурні. Сорти бувають наступні:

  • «Лель»;
  • «Нептун»;
  • «Уайт Пері»;
  • «Рамона».

Вирощувати можна з насіння. Перед висаджуванням замочіть в гарячій воді на добу. Температура має бути біля 50 градусів. Якщо після замочування певне насіння спливло, відсортуйте, його можна викинути. Решту проростіть в бавовняній вологій серветці. А потім вже можна пересаджувати в ґрунт.

Ділянка для декоративного гороху має бути без вітру. Бажано, щоб було достатньо світла. В цьому випадку його здатність цвісти буде набагато краще. Рослина погано переносить пересаджування, тому вибирайте оптимальну ділянку з першого разу.

Останні новини:  Прості способи розчесати заплутане волосся

В догляді головне регулярно поливати. При недостатній кількості вологи рослина буде скидати квіти. Також періодично рихліть ґрунт, щоб забезпечити повітрообмін. Якщо певні квіти засохли, знімайте їх. Це продовжить цвітіння та декоративний ефект від гороху.


elegantwoman.kyiv.ua