Ferrari відмовилась від навігації в автомобілях

16.06.2024   07:00    700
Удосконалення технологій навігації в смартфонах Apple і Android призвело до кінця довготривалої технології в суперкарах Ferrari.

Наявність технологій навігації колись була преміальною опцією для багатьох автомобілів, в тому числі й для Ferrari. Фактично, виробники самостійно розроблювали або купували відповідне програмне забезпечення, яке надавало їхнім клієнтам додаткову перевагу на дорозі. Тепер часи змінюються. 

Технології навігації стали стандартними для набагато дешевших автомобілів і позашляховиків, що продаються під різноманітними брендами. Доступність картографічних програм забезпечили смартфони з Apple CarPlay і Android Auto. 

Ferrari 488 Pista 2019 року

 

У Ferrari також вирішили не ускладнювати собі та своїм клієнтам життя, а отже відмовляються від вбудованої супутникової навігації. 

Всупереч поширеній думці, функції «віддзеркалювання смартфонів» Apple і Android більше не є дорогими опціями нових Ferrari – вони стали стандартним обладнанням після пандемії COVID-19. 

Останні новини:  Водіїв попередили про підступний маневр, за який штрафують на 340 грн

Останній Ferrari без стандартних функцій – кабріолет Portofino – у 2021 році був замінений на новішу модель із цією технологією Portofino M. 

Фактично, Ferrari FF 2014 року був першим серійним автомобілем, який мав Apple CarPlay, хоча знадобилося ще п’ять років, щоб Android Auto дебютував на одному з автомобілів італійського бренду. 




Ferrari 12Cilindri

Нещодавно випущені Ferrari, починаючи від позашляховика Purosangue та суперкара 12Cilindri, планують відмовитися від вбудованої навігації. 

«Ми зробили це, тому що ми вважаємо, що телефон і фантастичне віддзеркалення телефону є найбільш зручною для користувача можливістю та найоновленішою системою», — сказав цього тижня австралійським медіа Емануеле Карандо, керівник відділу маркетингу продуктів Ferrari. 

Останні новини:  Рада планує ввести нові штрафи для водіїв: опубліковано деталі

«Наші автомобілі не використовуються щодня, і ми не хочемо, щоб наші клієнти щоразу дізнавалися [вони їздять на своєму Ferrari], яку систему їм потрібно використовувати. 

У них є телефон, у них є Apple і Google Maps, або що завгодно. Тож вони є найкориснішими речами, які вони можуть використовувати в кожному автомобілі». 

Ferrari GTC4Lusso 2017 року

Близько 15 років тому супутникова навігація коштувала 6650 доларів на Ferrari 458. Сьогодні вона є стандартною для всіх моделей, крім Purosangue і 12Cilindri. 

Тоді як Ferrari вирішила перейти на Apple CarPlay і Android Auto, інші бренди відмовилися від цієї системи на користь власного програмного забезпечення, яке дає їм більш точний контроль над даними клієнтів. 

Останні новини:  Італійська фірма видавала китайські машини за свої та отримала штраф

General Motors відмовився від цих функцій у своїх останніх електромобілях, стверджуючи, що його вбудована навігація може краще керувати автомобілем і підготувати його до заряджання на громадських зарядних станціях, ніж додатки Apple CarPlay або Android Auto, які є складними для американського автомобільного гіганта. 

Тим часом автовиробники Tesla та Rivian вирішили взагалі ніколи не пропонувати Apple CarPlay та Android Auto на користь власного програмного забезпечення. 

Й, навпаки, Volvo та Google об’єдналися для розробки нової мультимедійної системи на базі Android.


motorcar.com.ua