Euro NCAP проводитиме краш-тести вантажівок

26.06.2024   13:53    199

В Європі важкі вантажівки становлять лише 3% парку автомобілів, проте за їх участю відбувається 15% ДТП зі смертельними наслідками. Тому асоціація Euro NCAP розширює програму своїх краш-тестів на цю категорію транспортних засобів. Першу серію випробувань вже проведено, результати обіцяють оприлюднити у листопаді.

Спочатку перевіряють лише роботу основних систем активної безпеки: обмежувача швидкості, синхронізованого зі сканером дорожніх знаків, екстреного автоматичного гальмування, розпізнавання пішоходів і велосипедистів (у тому числі – в «сліпих» зонах поблизу вантажівки), утримання в смузі. Окремо тестують новомодну опцію – відеокамери замість бічних дзеркал заднього виду.

Останні новини:  Канадська компанія Roshel побудує в Україні завод з виробництва бронетехніки Senator

У 2027 році до програми включать помічники при маневруванні на малих швидкостях. У 2030 році проводитимуть повноцінні краш-тести. Рейтинги складатимуть окремо для міських та магістральних моделей, а також деяких категорій спецтехніки (самоскидів, сміттєвозів).

Цілі ті ж, що і в інших сегментах: допомогти покупцям та страховим компаніям виявити найбільш безпечні машини, змусити підтягнутися виробників автомобілів та систем безпеки.

Останні новини:  У мережі показали унікальний купе ЗАЗ


avtomir.ua