4 варіанти сніданку, які допоможуть забути про здуття живота

23.06.2024   18:00    501

Якщо у вас синдром роздратованого кишечника (СРК), є багато продуктів, які можуть викликати загострення симптомів і зіпсувати весь день. СРК викликає біль і дискомфорт у шлунку, а також проблеми з дефекацією, включаючи запор, діарею і метеоризм. Запропоновані нижче ідеї сніданку допоможуть знизити неприємні симптоми СРК.

Вівсянка

Овес-відмінне натуральне цільне зерно, що містить розчинну клітковину. Вівсянка схвалена для дієти FODMAP, яка рекомендується при СРК.

Останні новини:  Медики з США перерахували звички, що провокують цукровий діабет

Розчинна клітковина допомагає підтримувати роботу травної системи і допомагає при запорах. Тип розчинної клітковини, що міститься в вівсі, це бета-глюкан. Він також може знизити рівень холестерину і регулювати рівень цукру в крові після їжі.

Омлет

Яйця багаті білком, тому їх вживання на сніданок допомагає відчувати ситість до обіду. Яйця також схвалені для дієти FODMAP.

Останні новини:  Секрет довголіття китайців: 5 простих звичок, які потрібно запозичити

Однак важливо перевірити, як організм ставиться до цілого яйця. Для деяких людей жовток може бути важким для перетравлення. В такому випадку можна робити білковий омлет. Додайте до нього трохи овочів, щоб зробити його ще більш ароматним і ситним.

Тофу

Якщо ви хочете повністю відмовитися від яєць через СРК або з якої-небудь іншої причини, можна зробити «яєчню-бовтанку» з тофу. Це рослинна альтернатива яйцям з високим вмістом білка, але низьким вмістом жиру. Приправте тофу сіллю і перцем, улюбленими приправами перш ніж викласти на сковороду з невеликою кількістю масла.

Останні новини:  Як прожити довше: дієтолог назвала один із найкорисніших горіхів для довголіття

Йогурт без наповнювачів

Ферментовані продукти, наприклад йогурт, можуть благотворно впливати на кишечник. У них містяться пробіотики, які важливі для правильної роботи шлунково-кишкового тракту. Вибирайте варіанти без цукру. Можна додати до йогурту трохи фруктів, які нормально сприймаються вашим шлунково-кишкового тракту.