Хліб за 4 хвилини без борошна і духовки

23.05.2024   13:00    595

Щоб приготувати такий ПП-хліб, не потрібно возитися з дріжджами та довго місити тісто руками. Якщо робити з вівсянки, впораєтеся за лічені хвилини й отримаєте смачний запашний буханець.

Вам знадобиться:

  • 2 скл. вівсяних пластівців;
  • 1 скл. кефіру;
  • 1 велике яйце;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. коріандру;
  • 2 ст.лож. насіння.
ПП-хліб на кефірі без борошна з вівсяними пластівцями

Для приготування вівсяного хліба влийте кефір у глибоку мисочку. Додайте соду. Збийте вінчиком. Посоліть і вбийте 1 велике яйце чи 2 маленьких. Ретельно попрацюйте вінчиком, щоб маса стала однорідною.

Останні новини:  Царський салат із буряка

ПП-хліб на кефірі без борошна з вівсяними пластівцями

Вівсяні пластівці перемеліть у кавоварці або в блендері, щоб вийшло борошно. Пересипте його до кефірної суміші. Всипте коріандр. Перемішайте вінчиком. Додайте насіння.

Соняшникове брати не бажано, бо наступного дня хліб позеленішає. Хоча смак залишиться в нормі. Краще візьміть насіння льону, кунжуту чи гарбузове. А соняшниковим насінням можете прикрасити вівсяний хліб ззовні.

Останні новини:  Крильця будуть хітом, якщо приготувати їх з вином та медом
ПП-хліб на кефірі без борошна з вівсяними пластівцями

Форму для запікання вистеліть пергаментом. Якщо у вас силіконова форма, то ані вистилати, ані змащувати її жиром не потрібно. Влийте в неї підготовлене тісто. Розрівняйте верх силіконовою лопаткою. Присипте соняшниковим насінням. Поставте форму у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте близько 35 хвилин.

ПП-хліб на кефірі без борошна з вівсяними пластівцями

Дістаньте хлібець із форми. Викладіть на дошку й дайте повністю прохолонути. Після цього можете нарізати й куштувати корисний ПП-хліб. Він підійде всім тим, хто перебуває на дієті, а також тим, хто хоче харчуватися здоровою їжею. Вівсяні пластівці можете брати будь-які – швидкої чи довгої варки. З тими, що варяться довше, хліб вийде пишнішим.





odnaminyta.com

Останні новини:  Старий рецепт котлет