6 варіантів застосування використаних чайних пакетиків досвідченими господинями

23.06.2024   05:00    492

Багато хто заварює чай в пакетиках, але деякі відправляють їх після використання відразу у смітник. А інші використовують їх повторно у кулінарії та побуті.

Приготування круп

Чайний пакетик використовують при приготуванні рису та гречки для надання аромату. Його кладуть у воду, поки рідина закипає і дістають перед засипанням крупи.

До рису чудово підходить жасминовий чай. Вівсянці надасть привабливого золотавого кольору чорний чай, а макаронам – зелений.

Останні новини:  Цим знакам Зодіаку карти Таро обіцяють справжню казку на початку липня

Приготування м’яса

Завдяки танінам, що містяться у чорному чаї, можна розм’якшити тверде м’ясо. Заварюють 1-2 пакетики і цим «маринадом» заливають м’ясо перед тим, як поставити в духовку.

Миття посуду

Після приготування страв завжди залишається брудний посуд. Її можна замочити водою та покласти туди використані чайні пакетики.

Останні новини:  3 стрижки, які не варто робити жінкам після 45 років

Чищення скла

Чайний розчин розпорошують на дзеркала та вікна, трохи чекають, а потім протирають газетним папером або ганчіркою без ворсу.

Антиоксидантна процедура

Молочна ванна вважається дорогим задоволенням, а кілька чайних пакетиків збагатять воду антиоксидантами, які також корисні для тіла. Їх можна повісити на кран, доки набирається вода, або покласти у ванну.

Останні новини:  Цікавий метод висаджування кабачків, якщо не вистачає місця

Косметичний засіб

Деякі використовують заварку чайних пакетиків, щоб освіжити шкіру в області очей. Її змішують із 1 ч. л. меду та втирають круговими рухами в шкіру, а потім змивають теплою водою. Або чайні пакетики накладають на очі.  Завдяки кофеїну, який міститься в чорному чаї, це допомогає зняти набряки та усунути синці під очиа.


lady.kyiv.ua