Чорний лабрадор-поліцейський з Міннесоти володіє унікальними талантами

08.05.2024   16:40    1008

У поліції штату Міннесота з’явився співробітник, який зможе вирішити головну проблему всіх бізнесменів, студентів і просто розсіяних людей.


Тепер втрата флешки і смартфона не буде коштувати жителям міста нервів, адже їм все знайде спеціально навчена собака.

Що сталося

Чорний лабрадор на прізвисько Сота став першою службовою собакою у своєму штаті, яка вміє знаходити телефони і різні пристрої на зразок SD-карт і USB-флешок.

Тепер злочинці, які вирішили позбутися мобільних гаджетів або засобів для зберігання інформації, опиняться в полі зору цього пса. Не виключено, що у вільний від погоні за кримінальними авторитетами час собака також допоможе людям, які втратили свої гаджети і не можуть їх знайти.



На сьогодні собак з такими здібностями небагато. Похвалитися вмінням відчувати запах оксиду трифенілфосфіну — речовини, якою покривають переважно карти пам’яті, — можуть тільки деякі пси. В Америці на цьому терені залучено близько тридцяти собак, хоча це не найбільш унікальна здатність.

Останні новини:  В Індонезії дика Мавпа випрала вручну людський одяг

Однак поліція вже визнає, що лабрадор Сота буде незамінним помічником у їх майбутній спільній роботі. Знаходити флешки в траві або у квартирі злочинця людям вдається з труднощами, особливо якщо вони ретельно заховані, і частіше це випадковість, ніж результат осмисленого пошуку.



Собаці ж виконати таке завдання буде набагато простіше, а значить, знаходження в якості доказів флеш-пристроїв в поліцейській дільниці Міннесоти стане буденністю.

Останні новини:  Австралійський дайвер подружився з акулою

Трохи передісторії

До слова, випробування Соти почалися ще в травні 2020 року. І всього за якихось п’ять місяців собака вже взяла участь у розкритті десяти злочинів. Деякі з них стосувалися фінансових питань, а найсерйозніші — вбивств.

Причому кожен раз Соті знаходилося місце в робочому процесі. Вона змогла знайти 21 пристрій, один з яких було особливо важко виявити. Ним виявився стільниковий телефон з місця вбивства.

Поки успіх Соти дозволяє припустити, що і інші представники її виду зможуть допомогти в розслідуванні злочинів. Правда, наскільки швидко чорні лабрадори або інші собаки з подібною здатністю стануть нашими вірними друзями у виявленні флешок з фінальною редактурою диплома або важливого звіту, над яким ви працювали всю ніч, сказати важко.

Останні новини:  Добрий слон повернув дитині черевик, що впав у вольєр (ВІДЕО)

Тому зараз нам залишається покладатися тільки на самих себе. Наприклад, користуватися переважно хмарними сервісами, робити копії документів, створити спеціальне місце для флешок, а також обзавестися кишенею для телефону, з якого він не випаде і не загубиться.

Так як Сота з Міннесоти навряд чи приїде, щоб допомогти в пошуках.