Як відіпрати жовті плями від поту: кілька секретів

16.04.2024   07:34    217
Плями від дезодоранту з цим дешевим засобом зникнуть біз сліду

Ми потіємо під час інтенсивних фізичних навантажень, або при хворобі коли піднімається висока температура. Для нормальної терморегуляції організм може виробляти до 3 літрів поту протягом дня.


До складу поту входять різні органічні речовини та солі, які залишають на одязі плями в ділянці пахв, вбираючись у тканину. Такі плями випромінюють характерний аромат і виглядають дуже неестетично. На білих виробах вони виділяються жовтизною і їх дуже важко випрати звичайними порошками.



Як же позбутися цих міток, не викидаючи улюблену річ?

Варто відзначити, що свіжі плями можна видалити при першому пранні, а ось із застарілими плямами справа складніша. Є кілька секретів, що дозволяють із ними впоратися.

Як позбутися жовтих плям від поту?

  1. Невеликі плями від поту обробляють серветкою, змоченою у три відсотковому розчині перекису водню, по всій поверхні забруднення. Після цього виріб добре прополіскують у воді і сушать на сонці.
  2. Сіль та нашатирний спирт розчиняють у склянці води. Цих інгредієнтів потрібно взяти по одній чайній ложці. У цьому розчині замочують частину одягу, на якому розташовується пляма, на кілька годин. Потім білизну прополіскують і перуть. Цей спосіб підходить для виробів з бавовняних та лляних тканин.
  3. Сіль також використовується для видалення плям поту з вовняних та шовкових речей. Розчиняють 1 столову ложку солі в склянці з водою і протирають серветкою з тканини, просоченої цим розчином, місце забруднення. Залишають на деякий час, після чого ополіскують у кип’яченій теплій воді. Полоскання у кип’яченій воді допоможе повернути виробу з шовку фарби та блиск.
  4. Якщо плями з’явилися давно, то прибрати їх з тканини допоможе аміачний спирт та бензин. Спочатку обробляють матеріал бензином, після чого ретельно витирають губкою або серветкою, просоченою в аміаку. Особливу увагу приділяють контурам забруднення. При недостатній обробці після прання вони можуть знову проявитися. Після проведення цієї процедури одяг перуть у розчині звичайного прального порошку.
  5. Допомогти у виведенні плям від поту може аспірин. Візьміть пару таблеток ацетилсаліцилової кислоти і подрібніть до утворення порошку, який необхідно розмішати в склянці теплої води. Пляму протирають серветкою, просоченою цим розчином, і залишають на 2 години. Після чого перуть порошком.
  6. Якщо плями з’явилися на світлій або кольоровій вовняній речі, прибрати їх можна за допомогою мильного розчину та м’якої щіточки. За допомогою неї ретельно обробляють пляму і прополіскують річ у теплій воді до повного вимивання мильного розчину. Мокрий виріб обробляють розчином щавлевої кислоти (на склянку води 1 чайна ложка) у місці появи плями. Через пару годин ще раз прополіскують.
  7. Для вовняних кольорових речей підійде спосіб видалення плям поту з використанням Уайт-спіриту. Змішують нашатирний спирт і Уайт-спірит з розрахунку два до чотирьох і наносять суміш на пляму. Через кілька годин прополіскують у теплій воді. Цей метод підійде і для виробів зі світлого шовку при невеликій зміні дозування. Для речей з цього матеріалу компоненти поєднуються в рівних частинах.
Останні новини:  Як позбутися мух вдома: народні засоби, які працюють


prostoway.com