Швейцарія скасувала концерт російської оперної співачки Нетребко

02.05.2024   10:02    456
Швейцарія скасувала концерт російської оперної співачки Нетребко

Фото: Getty Images

Російська оперна співачка Анна Нетребко не виступатиме у Швейцарії


Офіційно причиною скасування концерту стала близькість виступу до мирної конференції щодо України.

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня.
Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Нетребко, заявили, що думки щодо політичної позиції солістки залишаються суперечливими.Офіційно причиною скасування концерту стала близькість виступу до мирної конференції щодо України, яка має відбутися в середині червня поряд із Люцерном.
Останні новини:  “Думаю, він виживе”: віце-премʼєр Словаччини розповів про стан Фіцо після замаху

Місцева влада попросила KKL скасувати концерт у зв’язку з підвищеним ризиком порушення громадського порядку. Уряд кантону Люцерн попередив про можливі заворушення та протести у місті.

Менеджмент російської співачки заявляє, що у березні 2022 року, після вторгнення Росії в Україну, Нетребко зробила кілька заяв, “у яких виступила проти війни та закликала до миру в Україні… і вона не поверталася до Росії”.З 2006 року Нетребко мешкає в Австрії, маючи як російське, так і австрійське громадянство. У червні та серпні у неї заплановані виступи в Мілані, Вероні (Італія), Лінці (Австрія) та Мадриді (Іспанія).





korrespondent.net

Останні новини:  У Словаччині планують будівництво нового ядерного реактора