Представлений розкішний кабріолет Maserati GranCabrio Folgore

17.04.2024   15:15    480

У рамках заходу Folgore Day, який відбувся в день 110-річчя компанія Maserati і було присвячене транспортним засобам на електричній тязі, широкому загалу представили кілька цікавих новинок.

Однією з них став новий кабріолет GranCabrio Folgore, прототип якого був уперше помічений на вулицях Модени неподалік штаб-квартири Maserati ще 2022 року.


Як і споріднений Gran Turismo, новий Gran Cabrio побудований на основі запатентованої платформи Maserati Atlantis з робочою напругою блоку акумуляторів 800 В. Її розробкою інженери компанії займалися з 2017 року, пише  Тoneto.



У конструкцію інтегрований швидкий зарядний пристрій постійного струму, який за 5 хвилин відновлює енергію в обсязі, достатньо для подолання 100 км, а заряджання від 20 до 80 % займає всього 18 хвилин. Запас ходу за стандартом WLTP коливається від 419 до 447 км і залежить від того, який із чотирьох доступних режимів використовується: Max Range, GT, Sport або Corsa.

Останні новини:  Lamborghini Urus отримав плагін-гібридну комплектацію



GranCabrio оснащений трьома електричними двигунами, які сумарно видають 560 кВт (761 к.с.) потужності (з опцією MaxBoost цей показник зростає до 610 кВт або 829 к.с.) та 1350 Нм крутного моменту. Кабріолет може розганятись до 290 км/год, максимальна швидкість обмежена виробником. Розгін від 0 до 100 км/год займає 2,8 секунди, а набрати швидкість 200 км/год можна за 9,1 секунди.

Останні новини:  4 моделі кращих послідовних гібридів у 2024 році

Згаданий режим Corsa відкриває доступ до повної потужності кабріолету з напругою 800 В, а на панель приладів при цьому виводяться різні діагностичні дані, такі як температура акумулятора і розподіл крутного моменту. Сама ж панель приладів виглядає розкішно, як і все внутрішнє оздоблення авто. Чотиримісний кабріолет повною мірою відображає філософію Maserati «баланс протилежностей», в рамках якої позачасова розкіш протиставляється новітнім технологіям.

Екстер’єр включає нові вертикальні фари, які можна було бачити на автомобілі Halo MC20 (версія з двигуном внутрішнього згоряння), а також тривимірний логотип у вигляді тризубця на передній решітці. Позаду розташовані світлодіодні фари, що вперше з’явилися на GranTurismo Folgore. В авто використовуються 21-дюймові колеса ззаду та 20-дюймові – спереду.

Останні новини:  Навколо автопілота Ford розпочинається перевірка після фатальних нічних зіткнень

Згідно з наявними даними, оформити попереднє замовлення на купівлю GranCabrio Folgore можна буде в серпні цього року, а офіційний продаж розпочнеться в четвертому кварталі. Вартість кабріолету ще не була озвучена, але можна припустити, що його ціна складе щонайменше $200 тис.


newsauto.com.ua