Lamborghini Urus отримав плагін-гібридну комплектацію

29.04.2024   13:00    330
Новий варіант Lamborghini Urus SE отримав встановлений на трансмісії електродвигун, який у поєднанні з твін-турбо V8 видає 800 кінських сил.

Італійська марка Lamborghini презентувала плагін-гібридний позашляховик Urus SE, який стане електрифікованою версією бестселера компанії, але ще з більшою потужністю та швидкістю. Хоча установка PHEV зазвичай передбачає двигун зі зменшеною потужністю, виробник вчинив інакше: 4,0-літровий V8 з подвійним турбонаддувом доповнений електродвигуном. 


Під капотом 

Lamborghini Urus SE



Розміщений у восьмиступеневій автоматичній коробці передач, електромотор видає 189 кінських сил. Бензиновий двигун має значні 612 к.с. У поєднанні обидва забезпечують загальну потужність системи 800 к.с. при 6000 об/хв і неймовірні 950 Нм із 1750 об/хв. 

У порівнянні з Urus S, новий SE на 0,1 секунди швидше розганяється до 100 км/год, виконуючи завдання за 3,4 секунди. Варто відзначити, що Performante залишається найшвидшим серед лінійки Urus – 3,3 секунди. Цей новий «скажений бик» розганяється до 200 км/год за 11,4 секунди, або на 1,1 секунди раніше за звичайну бензинову версію, і навіть на 0,1 секунди раніше за Urus Performante. Загалом він може розганятися до 312 км/год, що робить його трохи швидшим (на 9 км/год) за обидва варіанти, які працюють лише з V8. 



Urus SE постачається з літій-іонною батареєю ємністю 25,7 кВт-год, встановленою під підлогою вантажного відсіку, що забезпечує запас ходу понад 60 км на електричному ходу. У електричному режимі позашляховик розвиває максимальну швидкість 130 км/год. Після цього автоматично вмикається V8. Lamborghini навіть каже, що викиди зменшилися на 80 відсотків порівняно з чистою моделлю ДВЗ. 

Останні новини:  Названі головні проблеми японських авто

Дизайн 

Lamborghini Urus SE

Разом із презентацією плагін-гібрида, Lamborghini оновила позашляховику зовнішній вигляд. Оновлені матричні світлодіодні фари тепер мають денні ходові вогні, які нагадують бичачий хвіст, принаймні так зазначається в прес-релізі. Деякі стримані зміни в передній частині з елементами дизайну отримані від суперкара Revuelto. Задня частина, очевидно, наслідує Gallardo та збільшує притискну силу на 35 відсотків порівняно з Urus S. 

Останні новини:  Mitsubishi L200 отримав прокачаний екстер’єр

 

Lamborghini Urus SE

Lambo продаватиме електрифікований позашляховик з новими 23-дюймовими колесами, понад 100 варіантами кольорів кузова та 47 темами інтер’єру. Якщо жоден із них не зацікавить покупця, існує також програма Ad Personam для одничних примірників … за умови оплати неймовірного рахунку. Urus SE поставляється з парою 12,3-дюймових екранів і чотирма новими режимами на вибір: EV Drive, Hybrid, Performance і Recharge. Це на додачу до звичайних Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia та Terra. 

Останні новини:  Власники Tesla не бажають платити: лише 2% користувачів пробної версії автопілоту платять за сервіс

Подібна установка плагін-гібридна установка з V8 може з’явитись на новинці, яка замінить Huracan пізніше цього року. Вже відомо, що Lamborghini знімає з виробництва двигун V10. 

Lamborghini раніше вже підтвердила, що модель Urus другого покоління буде повноцінним електромобілем, коли вона буде представлена в 2029 році.  


motorcar.com.ua