Анонсували старт виробництва розробленого штучним інтелектом гіперкара Czinger 21C

30.04.2024   07:21    455

У США відбувся анонс початку виробництва нового гіперкара Czinger 21C.

Очікування на завершення роботи над американським гіперкаром Czinger 21C, натхненним легендарним бомбардувальником SR-71 Blackbird, добігає кінця. Компанія Czinger оголосила, що перші автомобілі будуть доставлені клієнтам цього літа. Новий виробничий комплекс компанії, Area 21, у Торрансі, штат Каліфорнія, знаходиться на завершальній стадії підготовки до початку виробництва запланованих моделей.


21C – це не просто автомобіль, це “перший у світі гіперкар, розроблений людьми та штучним інтелектом і надрукований на 3D-принтері”. Він приводиться в рух 2,88-літровим бітурбо V8, який розвиває вражаючий крутний момент до 11 000 об/хв. Крім того, до двигуна додаються електромотори на передніх колесах, що в сумі дає потужність до 1250 кінських сил, а з опцією “широкий кузов” – до 1350 кінських сил.



Маючи вагу всього 1 250 кг і повний привід, Czinger 21C може розганятися від 0 до 100 км/год за 1,9 секунди, а чверть милі (402 метри) долає за 8,1 секунди. Цей гіперкар досягає 300 км/год за 15 секунд, а розгін до 400 км/год і повна зупинка займає 29 секунд.

Останні новини:  Моторист розкрив помилки під час заміни та доливання моторної оливи, яких припускаються майже всі водії

Компанія планує випустити лімітовану серію з 80 автомобілів, які, швидше за все, будуть розпродані, враховуючи анонс лімітованих моделей. Завершення будівництва заводу і поставка перших автомобілів стане кульмінацією багаторічних зусиль і самовідданості команди Czinger.



21C – це лише початок, компанія планує випустити цілу серію моделей до 2030 року, включаючи Hyper GT. Цей дводверний чотиримісний гранд-турер з “дверима-крилами” обіцяє бути таким же амбітним, як і 21C. Мета Czinger – утримувати обсяги виробництва на низькому рівні, а продуктивність – на високому, використовуючи передові технології та виробничі методи для створення одних з найсучасніших гіперкарів у світі.

Останні новини:  У Міноборони розповіли, коли не вилучатимуть авто на потреби ЗСУ



nnews.com.ua