Як безпечно їздити на мотоциклі

30.04.2024   06:36    214

Мотоциклісти-початківці сподіваються на уважність з боку водіїв автомобілів, але більшість автовласників іноді просто можуть не помітити байкера, через що зростає ризик ДТП. Розповідаємо, як їздити безпечно.

Найпоширеніша помилка серед мотоциклістів-початківців — це водіння на високій швидкості, до якої вони ще не адаптовані. Новачки часто прагнуть приєднатися до груп досвідченіших мотоциклістів і починають їздити швидше, ніж дозволяють їхнє вміння. Такий підхід спричиняє серйозні наслідки. Отже, не поспішайте: краще їхати повільніше й отримувати задоволення, ніж швидше та з високим ризиком потрапити у ДТП.

Останні новини:  В Україні змінилася процедура обов’язкового техогляду автомобілів

Перші кілька сезонів треба більше часу приділяти тренуванням. Щоб підвищити безпеку під час їзди на мотоциклі, тренуватися потрібно на спеціалізованих майданчиках і відпрацювати маневри – екстрене гальмування та ухилення в різні боки.



Крім того, треба дуже уважно ставитися до екіпірування. Найчастіше новачки купують дороге та безпечне екіпірування, але після незручностей змінюють його на більш комфортне, але менш захищене. Не можна використовувати тільки шолом і при цьому не одягати інше захисне екіпірування. Навіть за дрібної ДТП у цьому випадку можна отримати тяжкі травми.



Дуже важливо звернути увагу на технічний стан мотоцикла, причому незалежно від стажу водіння. За відсутності ТО можуть статися різні проблеми у роботі мотоцикла, як наслідок – ризик ДТП. Мотоциклісту необхідно бути максимально зануреним у технічні аспекти свого транспортного засобу, щоб завчасно виявити та усунути можливі несправності.

Останні новини:  Porsche виведе на ринок Cayenne нового покоління


avtomir.ua