Україна і ОАЕ домовились про всеосяжне економічне партнерство

30.04.2024   12:24    379
Україна і ОАЕ домовились про всеосяжне економічне партнерство

Фото: Міністерство економіки України

Заяву підписали Юлія Свириденко і Тані бін Ахмед Аль Зеюді


У середньо- та довгостроковій перспективі угода може вплинути на зміщення траєкторії розвитку реального ВВП України на 0,10%.

Україна та Об’єднані Арабські Емірати підписали спільну заяву про завершення переговорів про угоду про всеосяжне економічне партнерство. Про це повідомило Мінекономіки у понеділок, 29 квітня.

Останні новини:  На Київщині чоловік з ножем напав на поліцейського, який приїхав на виклик 

Заяву підписали перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко та державний міністр зовнішньої торгівлі ОАЕ Тані бін Ахмед Аль Зеюді.

“Це перша угода у найбільш економічно просунутому регіоні Близького Сходу. Вона охоплює не лише Об’єднані Арабські Емірати, але загалом регіони Затоки. Тобто це вихід не лише на ринок Еміратів, а вихід на глобальний ринок. Бо Емірати – це торгівельний, економічний, фінансовий хаб. Емірати займають перші сходинки з погляду логістики торгівлі”, –сказала Свириденко.



За її словами, це не класична угода зону вільної торгівлі, “вона всеохопна, тобто включає товари, послуги, інвестиції, цифрову торгівлю та інше”.

Останні новини:  "Київстар" ініціював зміни для низки тарифних планів

Після підписання заяви сторони розпочнуть юридичну вивірку проекту угоди для підписанням між урядами.



За даними Мінекономіки, у середньо- та довгостроковій перспективі угода може вплинути на зміщення траєкторії розвитку реального ВВП на 0,10%.

Очікуваний результат угоди – зростання експорту металів та рослинної олії з України. Серед секторів найвищі темпи приросту очікуються у транспортній сфері, а також у металургії, харчовій промисловості, зокрема борошномельному виробництві та виробництві олії.

Останні новини:  На Київщині чоловік з ножем напав на поліцейського, який приїхав на виклик 

korrespondent.net