Позбутися від болю в спині в домашніх умовах допоможуть прості способи

27.04.2024   08:21    425

Довгі години за комп’ютером часто провокують біль в спині. Це пов’язано з тим, що більшість людей вважає за краще сидіти за роботою, відкинувшись на спинку крісла, або нахилившись близько до екрану і витягнувши шию.


Це не є природним становищем для хребта, що в підсумку і призводить до больових відчуттів. Позбутися від них, а також регулярно підтримувати здоров’я спини в домашніх умовах допоможуть кілька порад.

Для початку варто згадати і інші причини болю в спині. У їх числі відзначають довге перебування на ногах, надмірне розтягнення або скручування хребта, тривале сидіння за кермом, сон на поганому матраці.

Останні новини:  Вранці людину може настигнути особливо важкий серцевий напад

Також біль може виникнути, якщо штовхати або тягнути щось важке, або нахилятися протягом довгого часу, наприклад, коли переш у ванній.



Так, одним з кращих способів позбутися від болю в спині в домашніх умовах вважається теплова терапія. Можна використовувати розігріваючий пластир, приклеївши його на місце, де відчувається біль.

Також підійде і пляшка з гарячою водою. Після довгого сидіння практично в одному положенні корисно присвятити час фізичної активності. Рекомендується робити невеликі перерви на зарядку і протягом роботи.



Ще один легкий спосіб розслабити м’язи спини – масаж з гірчичною олією. Його слід робити за годину до душу. Відзначається, що в цьому випадку краще, щоб вода була гаряча. Не менш ефективною буде тепла ванна з декількома краплями евкаліптової олії. Крім того, полегшить больові відчуття в спині стакан теплого молока з куркумою перед сном.

Останні новини:  Не тільки схуднете: 5 вуглеводів, які знімають запалення в організмі

Спати слід на ортопедичному матраці, який забезпечить правильне положення тіла під час сну. Також варто дотримуватися режиму, тобто лягати і вставати в один і той же час.

При цьому важливо, щоб на сон йшло від шести до восьми годин. Крім цього, в роботі варто стежити за поставою. Це в тому числі стосується і інших занять, наприклад, миття посуду, коли доводиться довго стояти в одному положенні.

Останні новини:  Ключем до довголіття виявилися всього кілька продуктів на сніданок