У шести штатах США пронеслися 16 торнадо, є загиблий

08.05.2024   11:31    365
У шести штатах США пронеслися 16 торнадо, є загиблий

Фото: АР (ілюстративне фото)

Торнадо в США

Зокрема шторм у невеликому містечку Ковінгтон “викликав торнадо, які з’являлися і зникали протягом години”.

У США зафіксовано щонайменше 16 торнадо в Айові, Небрасці, Канзасі, Оклахомі, Теннессі та Південній Дакоті, є відомості про одного загиблого. Про це у вівторок, 7 травня, повідомляє ABC News.


Центр прогнозування штормів NOAA в Нормані, штат Оклахома, оголосив у понеділок вдень і ввечері про найвищий з можливих рівнів попередження про небезпеку щодо численних інтенсивних торнадо з довгими траєкторіями.

Останні новини:  У Європі різко скорочують розмір допомоги українським біженцям: де платитимуть менше

Увечері торнадо були помічені на півночі Оклахоми. Як повідомляє Національна метеорологічна служба, шторм у невеликому містечку Ковінгтон “викликав торнадо, які з’являлися і зникали протягом години”.



Найбільш руйнівним виявився шторм у містечку Барнсдолл з населенням 1000 осіб у штаті Оклахома. Торнадо зруйнував будинки, повалив дерева і лінії електропередач. Саме там загинула людина.

Останні новини:  Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

У місті Талса торнадо супроводжувався поривами вітру до 112 км/год. Було пошкоджено щонайменше 40 будинків, а також пошкодження зазнав будинок для людей похилого віку, його мешканців евакуювали. Також повідомляється про витік природного газу і численні перекриття доріг через завали.



У Канзасі в деяких районах випав град діаметром 7,6 см.

За прогнозами синоптиків, весь тиждень буде штормовим на всій території США, а основний удар негоди до кінця тижня припаде на схід і південь країни. Йдеться зокрема про Індіанаполіс, Мемфіс, Нешвілл, Сент-Луїс і Цинциннаті.

Останні новини:  Пісторіус просить у німецького уряду додаткові 3,8 мільярда євро для України


korrespondent.net