Пен Ліюань уперше супроводжувала Сі Цзіньпіня в поїздці до Парижа

08.05.2024   10:31    941

Президента Франції Еммануеля Макрона сфотографували на камеру, де він цілує руку дружині президента Китаю, коли він вітав пару на державному банкеті в Парижі. Сі Цзіньпін і його дружина Пен Ліюань наразі перебувають із дводенним державним візитом у Франції. І відвідали банкет у Єлисейському палаці. Що відомо про першу леді Китайської Народної Республіки, пише Daily Mail.


На банкеті також були присутні акторка Сальма Гаєк, генеральний директор Dior Делпін Арно і генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Але загальну увагу, звісно, привернула Пен Ліюань, перша леді Китайської Народної Республіки, дружина Сі Цзіньпіня і відома співачка.

пен ліюань, перша леді китай, перша леді кнр
Бріжит Макрон і Пен Ліюань зі своїми дружинами Фото: Getty Images

Для вечора в Єлисейському палаці Пен Ліюань обрала елегантну темно-синю сукню до підлоги з довгими рукавами і v-подібним вирізом. З аксесуарів вона вибрала невеликий клатч, перлинні прикраси.



А Бріжит Макрон вибрала вечірню сукню свого улюбленого ніжно-блакитного кольору і прибрала волосся у високу зачіску.



Повідомляється, що під час зустрічі президент Макрон провів переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном, які зосередилися на торгових суперечках і дипломатичних зусиллях, пов’язаних з Україною. Виступаючи після зустрічі в Єлисейському палаці в Парижі, Макрон сказав, що Франція сподівається, що вплив Китаю на Москву допоможе підштовхнути Росію до припинення війни в Україні. Китай заявляє про нейтралітет у війні РФ проти України. Європейська поїздка Сі Цзіньпіна, перша за п’ять років, спрямована на відновлення відносин у період глобальної напруженості. Після Франції він вирушить до Сербії та Угорщини.

Останні новини:  Трамп вимагає аби Байден пройшов тест на наркотики - ЗМІ

Його візит приурочений до 60-річчя дипломатичних відносин між Францією і Китаєм і послідував за поїздкою Макрона до Китаю у квітні 2023 року.

Що відомо про першу леді КНР Пен Ліюань

61-річна пані Пен — друга дружина Сі Цзіньпіня. З першою дружиною Ке Лінлін, дочкою посла Китаю у Великій Британії, він розлучився у 1980-х і Ке переїхала до Великої Британії.

Останні новини:  Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

У 1987 році Сі Цзіньпін одружився з Пен Ліюань, популярною китайською співачкою. Цікаво, але перша леді КНР — є колишнім керівником ансамблю пісні і танцю Народно-визвольної армії Китаю в чині генерал-майора. У Китаї обережно жартують, що Сі Цзіньпін до обрання до секретаріату ЦК КПК у 2007 році “був менш відомим у країні, ніж його дружина”. У Сі і Пен є дочка Сі Мінцзе, яка нібито навчається в Гарварді під вигаданим ім’ям. Сама Пен вільно говорить англійською.

Останні новини:  США та Іран ведуть регіональні переговори - ЗМІ
пен ліюань, перша леді китай, перша леді кнр
Пен Ліюань — дуже популярна в КНР співачка Фото: Getty Images

Пен Ліюань славиться своїм вишуканим смаком. Усе вбрання для неї шиє відомий китайський модельєр Ма Ке. Це ексклюзивні моделі, які не продаються в магазинах.

Хоча Сі Цзіньпін, його дружина та донька особисто не володіють бізнесом, проте їхні найближчі родичі дуже багаті. Так, журналісти знайшли в родичів Сі частки в компаніях на 376 мільйонів доларів.


expert.in.ua