Ключем до довголіття виявилися всього кілька продуктів на сніданок

07.05.2024   22:31    281

Коли мова заходить про способи збільшення тривалості життя, багато хто вважає, що потрібно відмовлятися від смачних страв, обмежувати раціон і переходити на суворі тренування. Однак насправді все набагато простіше і забезпечити собі довголіття можна досить “смачним” способом.


Більшість фахівців в області здорового харчування сходяться на думці, що найголовніше тут – правильно почати день. Сніданок забезпечить організм необхідною енергією і запустить в роботу всі його системи. Зробити перший прийом їжі корисним можуть всього кілька продуктів.

Останні новини:  Експерти назвали сигнали тіла, на які необхідно звертати увагу

Чорниця

Чорниця, багата антоціанами і птеростильбенами, вже давно є важливим компонентом досліджень вчених, які намагаються знайти ключ до довголіття. Ягода містить специфічні флавоноїди, які борються з пошкодженням ДНК і уповільнюють вікове пошкодження клітин мозку. Зокрема, дослідники виявили, що фруктові мухи живуть на 10 відсотків довше, якщо вони сидять на звичайній дієті, але містять екстракт чорниці. Крім того, у них значно підвищується рівень фізичної активності і захист до окислювального стресу.

Кале

Капуста швидко стала одним з найбільш обговорюваних продуктів в області здоров’я завдяки її незаперечним перевагам. Кале містить сиртуїни, які представляють собою групу з семи унікальних білків, що зустрічаються в природних умовах в організмі людини.





Ці білки регулюють безліч функцій, включаючи клітинний метаболізм, регенерацію клітин і експресію ДНК. Крім того, вони допомагають зменшити запалення у всіх органах, включаючи мозок.

Останні новини:  Вчені назвали нову причину передчасного старіння

Авокадо

Авокадо багаті мононенасиченими жирами, які допомагають скоротити ризик розвитку серцевих захворювань і продовжити життя. Фрукти містять більше калію, ніж банани, який допомагає правильно функціонувати нервам і всім м’язам. Крім того, дієта, багата калієм, допомагає компенсувати деякі шкідливі впливи натрію на артеріальний тиск.

Насіння

Насіння чіа, лляне насіння і насіння конопель містять корисні для серця поживні речовини, в тому числі клітковину і жирні кислоти омега-3, які допомагають збільшити тривалість життя. Численні дослідження показали, що додавання цього насіння в раціон може скоротити фактори ризику серцевих захворювань, запалень, гіпертонії і підвищення рівня холестерину і тригліцеридів.

Останні новини:  Порушити роботу “головного органу довголіття” здатні улюблені багатьма продукти