Один з найшвидших: MG анонсує одномісний електричний гіперкар

25.04.2024   06:31    275

Компанія MG планує у рамках автосалону в Пекіні продемонструвати концепт EXE181 – електричний гіперкар з одномісним салоном. Краплеподібна форма новинки сприяє надзвичайно низькому коефіцієнту лобового опору (лише 0,181), що краще, ніж у будь-якого серійного автомобіля.


 

Новий MG EXE181 є сучасним еквівалентом однойменного концепту 1959 року. Раніше автомобіль у формі НЛО нібито мав ще нижчий Cd 0,12. У SAIC Motor кажуть, що це не лише один із найаеродинамічніших автомобілів, але й один із найшвидших. Зазначається, що йому потрібно лише 1,9 секунди, щоб з місця розігнатись до 100 км/год.

Останні новини:  Нові правила перереєстрації авто в Україні

У MG також кажуть, що EXE181 “перевершує рекорд швидкості на землі”. Оригінальна концепція кінця 1950-х змогла досягти понад 450 км/год з американським гонщиком Філом Хіллом за кермом.

Надзвичайно тісний інтер’єр із розташованим по центру сидінням і гоночними ременями є досить футуристичним, та нагадує одномісний Lamborghini Egoista. Відомо, що надшвидкий електромобіль має чотири електродвигуни.

Останні новини:  Українці розкуповують недорогі автомобілі: ТОП-10 найпопулярніших моделей

Хоча MG не говорить про інші технічні характеристики, ми можемо сміливо припустити наявність повного приводу і загальну потужність понад 1000 кінських сил.







autogeek.com.ua