Як снайпер: українські штурмовики назвали переваги британського танка Challenger 2

04.05.2024   12:20    441

Велика Британія перша країна, що відправила в Україну 14 танків власного виробництва Challenger 2. Тому сьогодні ми розповімо про те, як оцінюють важку техніку українські війьскові.

Як снайпер: українські штурмовики назвали переваги британського танка Challenger 2В умовах російсько-української війни танки Challenger 2 були першими відновлені на поле бою. Потім в ЗСУ з’явились німецькі Leopard 2 та американські Abrams.


Першими британські танки отримали у 82-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Танкісти зазначають, що техніка зручна, високоточна, але не без недоліків. Найпоширенішою промблемою називають те, що танк має погану прохідність. Наприклад, під час негоди 64-тонна машина могла загрузнути в бруді, що вимагало евакуації з поля бою.



“Це не радянська техніка, це європейська. Зовсім інші відчуття. Їдеш і відпочиваєш”, – коментує танк старший механік-водій Сергій.

Останні новини:  Інцидент у Києві: чоловік продав авто, а через декілька днів викрав його

Перевагою танка є його точність. Гармата в Challenger 2 особлива:
нарізна, а не гладкоствольна, як на більшості західних танків. Завдяки цьому ресурс гармати знижується з 1000-1200 до 500 пострілів. Особливістю машини є HESH-боєприпаси, котрі після влучання в ціль розтікається по броні пластичною вибуховою речовиною, корра потім детонує.



Як снайпер: українські штурмовики назвали переваги британського танка Challenger 2

«Мені подобається Challenger 2. Він — як снайпер, дуже точний. Танк може стріляти точно, і в нього хороша броня. Це справді потужна зброя, але все залежить від того, як її використовувати”, — розповів український боєць, командир підрозділу, який пройшов підготовку у Великій Британії.

Останні новини:  Литва передасть Україні радари Amber-1800


wheel-news.com