Lamborghini представила свій перший гібридний кросовер

26.04.2024   21:08    372

Компанія Lamborghini представила перший у своїй історії гібридний кросовер. Новинка називається Urus SE.

До складу силової установки Lamborghini Urus SE входять двигун V8 4.0 та вбудований у коробку передач електромотор. Пікова віддача гібрида становить 800 к.с. та 950 Нм крутного моменту, тобто навіть більше, ніж у версії Urus Performante.


Щоправда, на динаміці така істотна надбавка практично не позначилася. Гібридний Urus SE лише на 0,1 секунди швидше за Urus S у розгоні до «сотні»  (3,4 c замість 3,5 с) та на 1,3 секунди швидше при прискоренні з нуля до 200 км/год (11,2 с проти 12,5 с). Максимальна швидкість – 312 км/год, тоді як в Urus S обмежувач спрацьовує на 305 км/год. Натомість гібрид викидає у повітря на 80 відсотків менше шкідливих речовин і без запуску ДВЗ проїжджає близько 60 кілометрів. Тягова батарея розміщена в підполі багажника та має ємність 25,9 кВт-год.

Останні новини:  Audi змінює курс: електромобілів та гібридних моделей стане більше

Силова установка Urus SE може працювати в 11 режимах – таку кількість отримують шляхом комбінування шести штатних профілів та чотирьох так званих Electric Performance Strategies (стратегій електричної продуктивності): EV Drive, Hybrid, Performance та Recharge. Від вибору режиму залежить дорожній просвіт, який регулюється в діапазоні 15-75 мм. Зрозуміло, вся мехатроніка на Urus SE перекалібрована, а різниця між пресетами зроблена більш очевидною.





Не дивно й те, що гібридна надбудова потребувала кардинального перегляду аеродинаміки. На Urus SE на 15 відсотків поліпшилося охолодження моторного відсіку, а задній спойлер і дифузор на високих швидкостях генерують на 35 відсотків більше притиску, ніж Urus S.

Останні новини:  Jeep почне фарбувати пікапи Gladiator в рожевий колір

Фари в Urus SE теж нові, з матричним дальнім світлом та ходовими вогнями у вигляді хвоста бика на фірмовому логотипі. А ви, до речі, маєте можливість придбати атрибутику Lamborghini у нашій крамниці – собі або на подарунок.


avtomir.ua