Nissan готує ювілейний спорткар серії Z

07.05.2024   18:12    264

Nissan готується до чергового ювілею – 55 років з моменту появи першої моделі серії Z. Це найвидатніші спорткари бренду, що випускаються з 1969 року. Мова про оригінальний Nissan Fairlady Z.

Цей же автомобіль випускався під брендом Datsun. У цьому виконанні модель називалася 240Z. Розробки почалися ще в 1966 році. Це було втілення японського спортивного автомобіля. З видатними технічними характеристиками на тлі звичайних седанів, але при цьому досить доступного за вартістю.


Ювілейну версію пропонуватимуть лише у США. Саме там основний ринок для Nissan Z. Місцеві фанати бренду чекають на такі машини з нетерпінням.

Останні новини:  Їзда на червоний в Україні: які штрафи загрожують водіям і чи можна уникнути покарання

Яким саме буде ювілейний автомобіль – поки що інформації немає. Найімовірніше, спецверсію випустять на основі Nissan Fairlady Z Customized Edition, які запропонували у 2023 році. Усі такі автомобілі швидко розкупили у США.

Nissan Z



Від стандартних Nissan Z торішня «лімітка» відрізнялася специфічним обвісом. У машини були оригінальний передній бампер, радіаторна решітка і спойлер із карбону. Плюс вона отримала литі диски з особливим дизайном і ексклюзивне оздоблення салону.

Судячи з непрямої інформації, ювілейний Nissan Z відрізнятиметься від «лімітки» минулого року. Адже з Японії в США вже доставили кілька дослідних екземплярів нових автомобілів для проходження випробувань.



Судячи з усього, машині перероблять обвіс. Передусім лицьову частину.

Останні новини:  Jaguar випустив останню партію F-Pace перед відставкою моделі

Уже відомо, яким чином розподілятимуть автомобілі між дилерами. Керівництво Nissan проаналізує ефективність продажів. На кожні реалізовані 10 звичайних Nissan Z дилер отримає по 3 спорткари зі спеціальної серії. Це натякає, що їх буде досить багато.

Нагадаємо, що актуальний Nissan Z дебютував у 2021 році. Цю модель досі випускають у кількох версіях, включно з лімітованими. Двигуни у них однакові – шестициліндрові з об’ємом 3,0 літра на 405 к. с.

Останні новини:  Розкриті подробиці про новий електрокар від GM

Nissan Z

Коробки передач пропонуються у двох версіях. Для любителів класики доступна шестишвидкісна механічна коробка передач. Тим, хто віддає перевагу більше комфорту, спорткар пропонують з 9-АКПП.

Автомобіль створено на основі концепт-кара Nissan Z Proto. Привід, незалежно від версії, безальтернативно задній. Виходить, що Nissan Z – це спорткар «старої школи», яких залишилося небагато в інших виробників.

Що стосується вартості ювілейних автомобілів – про це поки що інформації немає. За звичайні Nissan Z 2024 модельного року зараз у США просять від 43 тисяч доларів.

avtosota.com