Іран готовий проявляти стриманість та не має наміру подальшої ескалації - МЗС Китаю

16.04.2024   23:11    323

Китай взяв до уваги заяву Ірану про його атаку на Ізраїль як реалізацію права на самооборону і вірить, що Іран добре розуміє ситуацію та зможе уникнути подальшої дестабілізації на Близькому Сході, захищаючи свій суверенітет.


Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї під час телефонної розмови з іранським колегою Хоссейном Амір-Абдуллахіаном, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

Останні новини:  Філіппінська армія отримала три автомобільні мости китайського виробництва, які схожі на російські ТММ-6

У ході розмови Амір-Абдуллахіан представив позицію Ірану щодо атаки на його посольство в Сирії, зазначивши, що Рада безпеки ООН не відреагувала належним чином, тому Іран мав право відповісти в порядку самозахисту на порушення свого суверенітету. «Нинішня регіональна ситуація є дуже чутливою, і Іран готовий проявляти стриманість та не має наміру подальшої ескалації ситуації», — сказав іранський міністр.

Останні новини:  США звинуватили Росію в застосуванні забороненої хімзброї у війні в Україні, – Reuters

Ван, своєю чергою, заявив, що Китай рішуче засуджує і виступає проти нападу на посольство Ірану в Сирії та вважає цей інцидент серйозним порушенням міжнародного права.



«Китай взяв до уваги заяву Ірану про те, що дії, які він вжив, були обмеженими і що це була реалізація права на самооборону у відповідь на напад на будівлю посольства», — сказав він.

Останні новини:  Ізраїль проведе військову операцію в Рафаху, незважаючи на тиск Заходу

«Ми віримо, що Іран добре розуміє ситуацію і зможе уникнути подальшої дестабілізації, захищаючи свій суверенітет і гідність», — додав китайський топдипломат.




news-xl.net