Як приготувати «ніжний» омлет: 5 секретів

02.05.2024   13:30    495

Омлет – найпопулярніший варіант сніданку.

Страва готується швидко та легко, а урізноманітнити його можна майже будь-якими продуктами. Однак деякі недосвідчені господині все одно скаржаться на те, що омлет виходить надто сухим чи пласким.


Є кілька секретів, що допоможуть вирішити ці проблеми.

Секрет 1

Страва вийде більш пишною та смачною, якщо інгредієнти змішувати повільно виделкою або вінчиком, а не міксером. Структуру продуктів при цьому не буде порушено.

Останні новини:  Незвичайний рецепт млинців з солоними огірками: готуються просто, а смакують краще, ніж італійська піца

Секрет 2

Під час готування можна використовувати манку, сметану та інші додаткові компоненти.

Наприклад, півтори чайні ложки борошна на чотири яйця зроблять тісто щільнішим.

Секрет 3

Якщо хочеться додати зелені до страви, то зробити це потрібно вже після того, як омлет просмажиться. Не варто додавати кріп чи петрушку в яєчну суміш. Завдяки такому способу можна зберегти смак, вітаміни та приємний аромат зелені.



Секрет 4

Останні новини:  Яблучний пиріг із збитими білками

На одне яйце повинна припадати одна столова ложка вершків або молока. Можна взяти навіть кефір. Однак не варто додавати багато рідких інгредієнтів, щоб омлет не впав і не вийшов надто вологим.

Секрет 5

Готувати омлет потрібно на гарячій сковороді. Перші кілька хвилин суміш потрібно смажити на сильному вогні. Однак після того, як страва почне підніматися, вогонь слід зменшити до мінімуму і закрити кришкою сковороду.




elegantwoman.kyiv.ua