Філіппінська армія отримала три автомобільні мости китайського виробництва, які схожі на російські ТММ-6

02.05.2024   13:21    581

В MacDefense Philippines повідомили через обліковий запис в соц. мережі X, що філіппінська армія отримала від Китаю три автомобільні мости Norinco GQL-111 китайського виробництва.

Подробиці

GQL-111 — це мостова система типу «ножиці», яка транспортується та розгортається з шасі всюдихідної вантажівки 8х8. Концептуально він схожий на російську важку мостобудівну систему ТММ-6. GQL-111 може перекривати впадини до 15 метрів за допомогою однієї секції та до 75 метрів за допомогою повного набору з п’яти секцій, що робить його універсальним рішенням для перекриття як сухих, так і мокрих впадин. Кожен ножичний міст також включає регульовану ніжку, яка може підвищуючи його стабільність і функціональність у різних налаштуваннях.

Останні новини:  “Думаю, він виживе”: віце-премʼєр Словаччини розповів про стан Фіцо після замаху



За даними китайського ОПК, GQL-111 може підтримувати бойові броньовані машини вагою до 50 тонн і колісну техніку з максимальним навантаженням на вісь 13 тонн. Пізніша версія, відома як модифікований важкий механізований міст 60T, має збільшену вантажопідйомність до 60 тонн, що ще більше розширює його застосування в складніших сценаріях бойових дій і матеріально-технічного забезпечення.

Останні новини:  Нідерландські партії досягли домовленостей щодо нового уряду

GQL-111 також стоїть на озброєнні китайської армії. Цю систему можна використовувати з понтонами для перетину більш широких річок.



Мости Norinco GQL-111 також були доставлені Китаєм до кількох інших країн, включаючи Ефіопію та Перу. Повідомлялося, що військові Ефіопії використовують ці пересувні мости, які відрізняються своєю конструкцією типу ножиці, здатною перекривати значні відстані. Перу отримало кілька одиниць GQL-111 як частину пожертвування від Китаю, що включало різне військове та інженерне обладнання. На Філіппінах мости також були надані Китаєм у рамках військової допомоги. Підтверджено, що принаймні три одиниці вже є в експлуатації.

Останні новини:  На Фіцо вчинив замах 71-річний письменник Юрай Цинтула

Пожертвування такого обладнання, як транспортні мости Norinco GQL-111 Китаєм таким країнам, як Перу, Ефіопія та Філіппіни, можна розглядати як частину стратегічної дипломатичної та військової діяльності Китаю. Ці пожертви зазвичай спрямовані на зміцнення двосторонніх відносин, розширення впливу Китаю в глобальній геополітиці та забезпечення союзників у стратегічних регіонах. Такі жести часто супроводжують або сприяють ширшим угодам про співпрацю в різних секторах, включаючи оборону, торгівлю та розвиток інфраструктури.


wheel-news.com