Новий андроїд Sanctuary вчиться швидше і коштує дешевше (відео)

02.05.2024   13:21    265

Канадська компанія Sanctuary AI часто залишається в тіні таких іменитих виробників людиноподібних роботів, як Boston Dynamics, Agility, Figure і 1X, хоча вже давно працює у сфері робототехніки.

by @Sanctuary AI

Компанія випустила відеоролик, що показує сьоме покоління їхньої лінійки Phoenix. Новий робот має більш людиноподібні рухи і, за даними Sanctuary, здатний навчатися нових завдань менш ніж за 24 години. Генеральний директор Sanctuary AI Джорді Роуз вважає, що сьоме покоління Phoenix є “найближчим аналогом людини з усіх наявних”.


Хоча в попередній версії робота Phoenix з’явилися ноги, компанію Sanctuary AI найбільше цікавить верхня частина тіла. Про це красномовно свідчить те, що в нових відеороликах наголос зроблено саме на тулуб робота. Канадська фірма робить акцент на людиноподібних рухах робота під час сортування продукції, а також на його здатності швидко навчатися таких завдань.



Робот сьомого покоління, представлений через 12 місяців після свого попередника, вносить до лінійки різні удосконалення, включно зі збільшенням часу безвідмовної роботи, поліпшеним діапазоном рухів, меншою вагою і нижчою вартістю матеріалів.



Досі більшу увагу приділяли мехатроніці гуманоїдів, тобто тому, як ці роботи рухаються. Однак у кінцевому підсумку для їхнього розвитку штучний інтелект буде настільки ж, а можливо і більше, важливим. Багато робототехніків сходяться на думці, що до появи роботів, здатних навчатися нових завдань так само, як їхні людські колеги, залишилося 5-10 років.

Останні новини:  Сили оборони показали ексклюзивні кадри боїв за Вовчанськ (ВІДЕО)

Однак це не означає, що сучасні системи не можуть швидко навчатися виконання завдань. Наприклад, Sanctuary стверджує, що їхній вдосконалений робот Phoenix здатний автоматизувати нові завдання менш ніж за 24 години.

Час і послідовність навчання робота, безумовно, будуть варіюватися залежно від складності завдання. Завдання, продемонстровані на презентації робота Phoenix, відносно прості – поділ різнокольорових предметів – і виконуються, вочевидь, у структурованому і контрольованому середовищі. Однак не варто применшувати заслуг Sanctuary. Компанія вже впровадила попередні версії своїх роботів, а також нещодавно оголосила про угоду, яка дасть змогу їхнім системам працювати на виробничих підприємствах автогіганта Magna.

Останні новини:  Бійці загону “Омега” знешкодили мінометну позицію росіян на Запорізькому напрямку (ВІДЕО)

“Із сьомим поколінням роботів Phoenix у нас з’явилася система, яка, на нашу думку, є найближчим аналогом людини з усіх наявних, – каже співзасновник і генеральний директор компанії Джорді Роуз. – Ми бачимо в цьому не тільки наріжний камінь для робототехніки зі штучним інтелектом загального призначення, а й критичний крок на шляху до спільного штучного інтелекту, і ми раді бути лідерами в цьому напрямку”.

Останні новини:  Танк-будка не допоміг. Бійці 93-ї ОМБр зупинили штурм росіян під Андріївкою (відео)


cikavosti.com