Швейцарські годинники: час обрати ідеальний

29

Еталоном точності та престижу називають у світі швейцарські годинники. Антоніо Бандерас, Елтон Джон, Кіану Рівз, Леонардо ді Капріо, Бред Піт, Джессіка Альба та ще довгий список світових зірок віддавали чи віддають перевагу вишуканому аксесуару від годинникарів Швейцарії. В чому таємниця постійного попиту на модні атрибути з багатовіковими традиціями, та як підібрати найкращий годинник для себе, буде далі.

Значення годинників у сучасному суспільстві

Статусність у суспільстві – це перше, на що вказує наявність еталонного та впізнаваного аксесуара. З плином часу актуальність швейцарських годинників залишається незмінною, а різноманітність колекцій вражає уяву. Ексклюзивні речі доповнюють стиль людини, додають завершеності та вишуканості образу, стають витонченою родзинкою, яка виділяє власника серед інших людей.

Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара

Годинник зараз не сприймається виключно як предмет для контролю за часом, а як ціла філософія, здатна розповісти про людину та її цінності. Вибір елітної прикраси прирівнюється до обрання автомобіля, та ейфорія від придбання кращої моделі аналогічна хвилі пристрасті від володіння спорткаром.

Історія швейцарських годинників

Витоки годинникової індустрії у Швейцарії починаються з XI століття. Відомий реформатор тих часів Ж. Кальвін забороняв демонструвати будь-які прояви розкоші. Єдиним виключенням були годинники. Завдяки цим прикрасам вельможі могли показати свій статус, а годинникарство стало окремою прибутковою галуззю.

Намагаючись втриматися на ринку, майстри вдосконалювати свої розробки та перетворювали годинники у витвори ювелірного мистецтва. Їх роботи стали цінуватися далеко за межами Швейцарії. Талант, відточений до досконалості, безвідмовність механізмів та точна робота впродовж довгих років досі залишають вироби у фокусі уваги поціновувачів безсмертної класики годинникового мистецтва.

Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

Чому варто інвестувати у швейцарські годинники?

Тріумф швейцарського годинникарства має значне економічне значення. Сьогодні купити швейцарський годинник означає не тільки прикрасити себе статусним аксесуаром, а й зробити вигідну інвестицію. Спостерігається тенденція до випередження годинниками звичних інвестиційних засобів, як дорогоцінні метали, акції та нерухомість.




Щоб подібна інвестиція себе виправдала, треба правильно обрати бренд та модель, аналізуючи популярність виробника, рух цін на аксесуар, дизайн, історію моделі та чи з’являється він на зап’ястях знаменитостей.

Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

Обираючи річ для себе, орієнтуватись слід на:

  • доступний бюджет;
  • стиль – існують колекційні моделі, спортивні, повсякденні;
  • механізм – автоматичний, кварцовий, механічний;
  • матеріали – є моделі із золота, платини, сталі, титану, оздоблені дорогоцінним камінням;
  • водонепроникність – актуально для занять дайвінгом.

Якщо рішення щодо придбання швейцарського годинника вже прийняте, кращий вибір у столиці пропонує магазин «Часовщик». Оригінальні прикраси Omega, Rolex, Cartier, Patek Philippe, Tissot, Hublot та інших брендів очікують на своїх майбутніх власників.