Чим не варто закушувати та запивати горілку?

18

Будь-який алкоголь слід вживати помірно. В іншому випадку, наступного дня після застілля ви ризикуєте прокинутися з головним болем, нудотою та іншими ознаками похмілля. Але не всі знають, що на силу похмілля впливає не лише кількість випитої горілки, а й те, чим закушували і чим запивали цей міцний алкогольний напій. Тому якщо ви готуєтеся до застілля і хочете, щоб наступного дня всі гості відчували себе добре, важливо не тільки купити горілку гарної якості, а й продумати меню. У цьому допоможе наша стаття.

Відмовтеся від дуже солоних та пряних закусок

Не рекомендується ставити на стіл снеки – сухарики, чіпси, піцу, картопля фрі. Також краще відмовитись від жирного смаженого м’яса з великою кількістю гострих приправ. Справа в тому, що така їжа викликає спрагу, а надлишок солі затримує воду в організмі. В результаті гості ризикують випити більше коктейлів на основі горілки, ніж потрібно. Крім того, занадто жирна та пряна їжа сильно навантажує підшлункову залозу, печінку та ШКТ. Тому наступного дня до головного болю може додатися розлад шлунка та нудота.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Альтернатива солоної та жирної їжі – страви без великої кількості солі, перцю та олії. Це може бути запечене або тушковане м’ясо, мочені яблука, мариновані (а краще бочкові, тобто без оцту) огірки та помідори, квашена капуста.

Солодке – в міру

Якщо під час застілля горілка подається не в чистому вигляді, а в складі коктейлів, не бажано подавати як закуски велику кількість солодощів. Особливо тістечок та тортів з жирним кремом. Справа в тому, що при надходженні в організм і швидких вуглеводів, і спирту, система травлення насамперед переробляє глюкозу. Токсини, які містяться в алкоголі, в результаті нейтралізуються повільніше, що може призвести до важкого похмілля. Це також відноситься і до калорійних фруктів з великим вмістом фруктози – диням, бананам, солодким сортам винограду.

Як альтернативу краще поставити на стіл натуральний мармелад, пастилу, не дуже солодке печиво, ягоди, зелені яблука, гранати. Великий вибір смачних та корисних солодощів є на MAUDAU. Також з горілкою добре поєднуються цитрусові, оскільки трохи нейтралізують дію спирту на організм.

Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Салати мають бути ситними

Важливо, щоб до складу салатів входили не лише зелень та овочі, а й білки – м’ясо, риба, морепродукти, сири. Справа в тому, що низькокалорійні салати швидко переробляються ШКТ, в результаті чого алкоголь п’ється фактично на голодний шлунок, що може призвести до важкого похмілля. Також бажано, щоб салати були заправлені не майонезом, а оливковою олією.




Найкращі варіанти салатів до горілки – це вінегрет та олів’є, оскільки в їхньому складі є квашена капуста та корнішони відповідно.

Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Чим не варто запивати горілку?

Краще відмовитися від солодких газованих та слабоалкогольних напоїв, якщо мова не йде про коктейлі. Запивати горілку можна журавлинним морсом, не надто солодким соком, мінеральною водою без газу. Також слід бути обережними з напоями, що бадьорять – енергетиками, кавою, чаєм. У поєднанні з розслаблюючою дією алкоголю такі напої можуть викликати прискорене серцебиття, а такий дисонанс точно не піде на користь організму.