Як нестача сну впливає на очі

Вчора,   20:31    160


Людина, яка регулярно не висипається, погіршується самопочуття. Крім того, недосипання впливає на здоров’я та стан очей. Як саме – розповіли спеціалісти.

Через недосипання з’являються очевидні симптоми: темні кола під очима, опухлі повіки. Проте нестача сну впливає не лише на зовнішній вигляд.

Сухість та почервоніння очей

“Як і мозок і тіло, очі відновлюються під час сну. Нестача сну може призвести до сухості, сверблячки або почервоніння очей. Очі можуть виробляти менше сліз після недостатнього сну. Це може збільшити ризик очних інфекцій”, – пишуть фахівці.

Останні новини:  Стомлюваність та зайва вага можуть сигналізувати про нестачу гормонів

Апное уві сні та глаукома

Лікарі-офтальмологи можуть виявити ознаки апное уві сні під час звичайного огляду очей. Зміни у століттях, сітківці чи зір можуть бути індикаторами апное уві сні. При лікуванні апное багато симптомів, пов’язаних з очима, оборотні. Крім того, дослідження показують, що обструктивне апное сну є одним із системних факторів ризику глаукоми – групи офтальмологічних хвороб, які можуть призвести до втрати зору.

Останні новини:  Курячі яйця захистять судини і позбавлять зайвої ваги

Інші проблеми

Крім цього, людина, яка не висипається, може відчувати посмикування очей та спазми. Також очі можуть бути більш чутливими до світла, а зір стає більш розмитим.


uapress.kyiv.ua