Курячі яйця захистять судини і позбавлять зайвої ваги

Вчора,   21:33    136

 

Група американських дослідників вирішила вивчити вплив курячих яєць на здоров’я та тривалість життя. Фахівці протягом місяця порівнювали наслідки дієти без яєць, з трьома яєчними білками та з трьома цільними яйцями. У науковій роботі було задіяно учасників від 18 до 35 років.

Лікар-ендокринолог оцінила результати дослідження колег. Вона зазначила, що позитивні результати показала група, до раціону якої були додані цілісні курячі яйця. У її учасників був нормальний рівень холестерину в крові, не збільшувалася маса тіла, покращувався стан судин та серця.

Останні новини:  Названо максимальну добову дозу кави

Натомість вчені з’ясували, що раціон з додаванням яєць позитивно впливає на маркери резистентності до інсуліну, а зростання рівня «корисного» холестерину сприяє мінімізації ризику розвитку атеросклерозу.

Дослідники не уточнили, які саме яйця давали учасникам, але за словами лікаря, цей продукт рекомендується варити і є цілком. У жовтках яєць містяться біологічно активні поживні речовини та сполуки, що покращують метаболізм та зміцнюють імунітет.

Фахівець підкреслила, що саме яйця є одним із найкращих варіантів тваринного білка. Їх можна їсти на сніданок чи полудень. На день допустима норма від двох до п’яти яєць.

Останні новини:  Стомлюваність та зайва вага можуть сигналізувати про нестачу гормонів

Яєчня та омлет теж підійдуть для сніданку, але найкраще, якщо варених яєць у раціоні буде більше. При термічній обробці продукт втрачає більшість корисних властивостей. Крім того, разом з олією та беконом, який багато хто любить додавати на сковороду, у блюді з’являється зайвий жир.


glamour.kyiv.ua