Найкращі кросовери для родини визначені у рейтингу-2024

Сьогодні,   08:03    848
Пропонуємо поглянути на найкращі кросовери для родини в рейтингу Топ-10 для 2024 року. Також зазначені переваги та недоліки моделей.

Найкращі сімейні кросовери пропонують максимально комфортний варіант для родини: оглядова позиція за кермом, практичність доступного простору та ефективні мотори.  

Видання Whatcar створило власний рейтинг, де враховані надійність, зручне місце за кермом і якість інтер’єру — ключові якості для покупців на цьому ринку. 

10: Audi Q5 

Audi Q5 2024 року

Audi Q5 є найкращим представником класу сімейних кросоверів, оскільки поєднує в собі спортивність і зручність у використанні з елітним зовнішнім виглядом і відчуттям, яких прагнуть багато покупців.  

Дизель початкового рівня під маркою 40 TDI є найкращим вибором. Він міцний і плавний, а також чудовий для буксування. Якість їзди хороша, але залежить від обраної комплектації. Тут найкраще підходить дорогий Vorsprung, за яким слідує початковий рівень Sport. 

Простір у задній частині трохи поступається Volvo XC60, але тут є пристойний обсяг місця для зберігання. В багажник можна вмістити чимало валіз, хоча у плагін-гібрида об’єм буде меншим. 

Переваги  Недоліки 
Плавні та потужні двигуни 




Добре керувати 

Якісний салон 

Діапазон заряду гібридної батареї Немає семимісного варіанту 

Тверда їзда на S line та Edition 1 

9: Kia EV6 

Kia EV6 2025 року

Kia EV6 – доказ того, що автомобілі цього класу можуть бути красивими, просторими, приємними в їзді та подорожувати на великі відстані – навіть якщо їхня ціна далека від попередніх Kia. 

Kia EV6 має спільну платформу з Genesis GV60 та Hyundai Ioniq 5, але з цієї трійки Kia приносить задоволення від керування. Хоча його підвіска жорсткіша, ніж у Hyundai, дехто може віддали перевагу менш плаваючому відчуттю. Проте жорсткіші налаштування означають, що такі автомобілі, як Jaguar I-Pace і GV60, трохи комфортніші. 

Інтер’єр EV6 дуже продуманий і зручний, у той час як спереду достатньо простору, а ззаду є місце для ніг, як у лімузина. Багажник має дуже практичну форму, але недостатньо великий. 

Їзда тверда, але не викликає дискомфорту, і залежно від комплектації продуктивність EV6 буде пристойною або дуже швидкою. Базова ж версія EV6 RWD долає 370-434 км між зарядками в реальному використанні. 

Переваги  Недоліки 
Запас ходу та швидка зарядка 

Багато місця для ніг ззаду 

Сім років гарантії Kia 

Неглибокий багажник 

Дорога топова комплектація 

Трохи тверда їзда 

8: Lexus NX 

Lexus NX 350h 2021 року

Lexus роками створював позашляховики та гібридні моделі, але NX був першим, який пропонувався як плагін-гібрид. Як і слід було очікувати, Lexus NX 450h PHEV пропонує найкращу ефективність, у той час як безрозеточний 350h значно дешевший й все ще дуже ефективний за стандартами класу. 

Обидві версії пропонують вишукану їзду, особливо якщо обрати менші колеса, а положення за кермом має підходити більшості людей. Передні сидіння є одними з найкращих, які можна знайти в будь-якому автомобілі, оскільки вони надзвичайно зручні, забезпечують чудову підтримку та мають величезний діапазон регулювання. 

У решті інтер’єру приділена увага якості збірки та технологіям, що є величезним кроком вперед у порівнянні з моделями Lexus, створеними лише кілька років тому. Простір спереду, ззаду та в багажнику теж цілком респектабельний, і зазвичай для у плагін-гібрида NX 450h під підлогою є місце для зберігання зарядних кабелів. 

NX постачається добре оснащеним у будь-якій версії, але краще обрати для 450h+ комплектацію під назвою Premium. З опцій рекомендується більший сенсорний екран. 

Переваги  Недоліки 
Сильна продуктивність 

Обіцянка зіркової надійності 

PHEV має гарний запас ходу 

Неплавний бензиновий двигун 

Поривчаста їзда на версіях F Sport 

Версії Takumi дорогі 

7: Mercedes GLC 

Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes GLC є сильним виконавцем у класі сімейних позашляховиків, але це плагін-гібридна версія під маркою 300e, яка особливо вражає, особливо для тих, хто має короткі поїздки до школи чи на роботу (до 120 км на електриці). 

GLC має просторий і привабливий інтер’єр із безліччю вбудованих технологій, що є великим кроком у порівнянні з жорстким, але нудним виглядом деяких сімейних моделей. У версії AMG Line Premium навіть є спеціальне скло, яке ізолює від спеки та шуму. 

На жаль версія PHEV 300e має трохи менший багажник, ніж звичайні моделі з бензиновим двигуном. Але тут все одно більше простору, ніж у Audi Q5 або BMW X3. 

Переваги  Недоліки 
Добре обладнаний 

PHEV має вражаючий запас ходу 

Просторий салон 

Трохи твердіша їзда 

Неміцний інтер’єр 

Бензинові двигуни не вражають 

6: Skoda Enyaq iV 

Skoda Enyaq Coupe iV

Skoda Enyaq є одним з найдешевших сімейних електричних кросоверів у продажу. Але, незважаючи на це, він все ще є чудовим універсальним автомобілем, а його функції «Simply Clever», такі як парасолька в дверях, подвійні кишені на сидіннях, складні столики та безліч відділень для речей, значно полегшують сімейне життя. 

Інтер’єр гарний, а елементи керування добре розташовані. І що важливо для сімейного кросовера, він виглядає першокласним усередині, з матеріалами вищої якості, ніж у дорожчому Ford Mustang Mach-E. Розташування за кермом чудове – не високе, як у Range Rover, але вище, ніж у Kia EV6, – і сидіння зручні для більшості водіїв. 

Управління здебільшого логічне й елементи керування клімат-контролем не зникають уночі, як у Volkswagen ID 4. Доступно кілька варіантів дизайну інтер’єру, але кращим вибором може стати 85 Edition. 

Версії початкового рівня пропонують пристойний запас ходу (330 км у реальних тестах), але варто оновити акумулятор до більшого, який є в моделях 85 (анонсується 560 км на повному заряді).  

Переваги  Недоліки 
Надзвичайно практичний 

Версія 85 має вражаючий діапазон 

Комфортний і легкий в управлінні 

Мала продуктивність 60 версії 

Тепловий насос в опцій 

Швидшої зарядка обмежена для 4×4  

5: Volvo XC40 

Volvo XC40 поєднує в собі практичність, стиль і, звісно, безпеку, якими Volvo славиться в усьому світі. Просто тут його зменшено до більш компактних розмірів. 

Найкращим варіантом є 2,0-літровий бензиновий двигун початкового рівня B3, оскільки він має достатньо потужності для більшості покупців і зберігає низькі витрати. Відчуття від водіння розслаблені та комфортні, з чудовою їздою та плавною автоматичною коробкою передач (механіки для XC40 вже немає). Керувати ним не так весело, як BMW X1, але він, безперечно, тихіший на дорозі. Крім того, він має м’яку гібридну технологію, яка допоможе знизити рахунки за пальне. 

Стандартну комплектацію XC40 рекомендується оновити до Plus, яка додає підігрів передніх і задніх сидінь, підігрів керма та амбієнтне освітлення салону. XC40 отримав найкращий п’ятизірковий рейтинг в краш-тестах Euro NCAP, адже кросовер пропонує комплексний набір функцій безпеки, включаючи систему автоматичного екстреного гальмування (AEB), яка може виявляти автомобілі, велосипедистів, пішоходів і навіть тварин.  

Переваги  Недоліки 
Стильний та якісний інтер’єр 

Комфортна їзда на більшості версій 

Комплексний комплект безпеки 

Не гнучке заднього сидіння  

Маленький екран медійки 

Трохи шумно на автомагістралі 

4: BMW iX3 

BMW iX3 2022 року

BMW iX3, як і багато інших електромобілів, базується на основі існуючого автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння. У цьому випадку він має багато спільних частин з не менш вражаючим BMW X3.  

Тим не менш, розміщення батареї під підлогою не вплинуло на простір багажника чи простір для ніг задніх пасажирів. Можна навіть відкинути крайні задні сидіння – чого не зробити в Jaguar I-Pace або Mercedes EQC. 550-літровий багажник iX3 відповідає простору в Land Rover Discovery Sport, але менше за Audi Q5. 

Як й X3, iX3 дуже весело керувати, відчуваючи маневреність і пильність на поворотах, особливо у спортивній комплектації M Sport. Офіційно він долає 460 км на одній зарядці, але в реальних тестах йдеться про 340-354 км. 

Переваги  Недоліки 
Добре керувати 

Чудова медійка 

Порівняно хороша ціна 

Не так швидко, як суперники 

Audi Q6 e-tron тихіший 

Коротший радіус дії, ніж у конкурентів 

3: Genesis GV60 

Genesis GV60

Genesis GV60 базується на тій же платформі, що й Hyundai Ioniq 5 та Kia EV6. І незважаючи на те, що він найменш відомий з трьох, у певному сенсі він утворює найпереконливіший пакет. 

Його їзда забезпечує чудовий баланс між комфортом і контролем, що робить його більш вишуканим, ніж EV6, з меншим нахилом, ніж Ioniq 5, у поворотах. Усі комплектації швидкі, але версія початкового рівня Premium найкраща, оскільки в ній пропонується покращений діапазон. Таким чином, хоча для розгону від 0 до 100 км на годину потрібно 7,5 секунди, він може проїхати 520 км між зарядками. 

Всередині GV60, безумовно, найрозкішніший з тріо, його прикрашає розумна комбінація фізичних і сенсорних елементів керування, що робить його дуже легким у використанні.  

Деякі GV60 можуть бути дорогими, але моделі початкового рівня Premium, Genesis представляє гідне співвідношення ціни та якості. 

Переваги  Недоліки 
Чудовий інтер’єр 

Надзвичайно тихий в русі 

Чудова медійка 

Багажник не великий 

Простір ззаду середній 

Опційні камери не такі хороші 

2: Renault Scenic E-Tech 

Renault Scenic 2024 року

Електричний кросовер Renault Scenic офіційно пропонує до 610 км запасу ходу на одній зарядці у версії Long Range. У реальних тестах запасу ходу за показника ефективності у 5 км/кВт-год означає, що досяжним має бути запас ходу в 434 км. 

Підвіска Scenic налаштована радше на комфорт, ніж на маневреність, у результаті чого вона перевершує навіть Kia EV6 за безперечним комфортом і є більш гнучкою, ніж у Tesla Model Y. Кермове керування Scenic також точне, й кросовер навіть можна перевести у спортивний режим водіння. 

Комплектація Long Range версії Scenic вже має конкурентну ціну, у версії Techno можна отримати 19-дюймові легкосплавні диски, двозонний клімат-контроль і адаптивний круїз-контроль. 

Переваги  Недоліки 
Великий запас ходу 

Гарна ціна 

П’ятизірковий рейтинг Euro NCAP 

Неуніверсальні задні сидіння  

М’яка педаль гальма 

Не особливо швидкий 

1: Kia Sportage 

Kia Sportage 2022 року

Kia Sportage відповідає найкращим очікуванням від кросовера для родини.  

Просторий салон означає, що пасажири будь-якої форми та розміру розмістяться комфортно, незалежно від того, на якому сидінні вони сидітимуть. А багажник Kia просто величезний і набирає бали перед конкурентами Nissan Qashqai та Volvo XC40 за можливість опустити задні сидіння у зручній конфігурації 40/20/40. 

Матеріали інтер’єру пропонують гарні відчуття навіть у моделях початкового рівня, а положення за кермом – це саме те, що шукають покупці позашляховиків, адже забезпечує чудовий огляд дороги попереду. 

Найкраще обрати комплектацію з 1,6-літровим бензиновим двигуном, який є економічний та потужним. 

За ціною Kia Sportage коштує трохи дорожче свого спорідненого автомобіля Hyundai Tucson, але він вартий додаткової плати через його чудовий комфорт і вишуканість. 


motorcar.com.ua

Останні новини:  Стало відомо, як виглядатиме новий Citroen C5 Aircross