Що потрібно чистити щодня та щотижня, щоб квартира не перетворилася на скупчення бруду

Сьогодні,   09:40    254

Багато господинь не люблять сам процес прибирання в будинку, вважаючи його нудним заняттям. Однак без прибирання ніяк не обійтися, інакше житло може перетворитися на розсадник пилу та бруду. Деякі поверхні та речі в будинку чистяться щодня, інші – раз на тиждень.

Як правильно прибиратися

У кожній квартирі є предмети, які потрібно мити з різною регулярністю.

Останні новини:  10 “енергетичних вампірів” у будинку, які “спустошують” ваш гаманець узимку

Кілька разів на тиждень ґрунтовно чиститься раковина на кухні, на поверхні якої осідають бактерії. Її поверхня обробляється за допомогою спеціального миючого засобу.

Туалет і сантехніка у ванній кімнаті один раз на тиждень протираються дезінфікуючими серветками, або ганчіркою, змоченою в антисептиці.

Вимикачі та апарат домофону не рідше одного разу на тиждень протираються серветкою, змоченою у мильній воді.

Останні новини:  Які речі не варто прати в холодній воді: топ-5

Раз на тиждень чистяться дзеркала, домашня техніка та пульт, килими, меблі, змінюється постільна білизна, банні та кухонні рушники.

Щодня миються столові приладдя, посуд. Щодня протирається душова кабіна та плитка. У таких місцях постійно тепло та підвищена вологість, що сприяє появі цвілі.

На поверхні телефону “збираються” бактерії, які нікуди не зникають. Тому таку поверхню потрібно постійно протирати вологими серветками.

Останні новини:  Господині розповіли, як позбутися стійких забруднень на підлозі

Бактерії у великій кількості накопичуються і на дверних ручках, а потім переносяться по дому. Ручки протираються вологою серветкою щодня та мильним розчином щотижня.