На Паризькому автосалоні дебютував кросовер Renault 4

Сьогодні,   09:31    386


На Паризькому автосалоні дебютував кросовер Renault 4




Компанія Renault представила в рамках Паризького автосалону відроджену «четвірку» – тепер це субкомпактний електричний кросовер на платформі AmpR Small. У продаж на європейському ринку він надійде навесні 2025 року і, як очікується, коштуватиме в базовій комплектації менше ніж 30 000 євро.

Розробка нового Renault 4 велася з 2021 року, дизайн серійного кросовера не сильно відрізняється від ранніх патентних зображень, тому що за основу взято образ оригінального класичного Renault 4, що випускався в період з 1961 по 1994 рік і розійшовся по світу накладом понад 8 млн примірників. Він став одним з наймасовіших народних автомобілів поряд з класичними Volkswagen Beetle, Citroen 2CV та Mini. Повна назва нової моделі – Renault 4 E-Tech electric.

Новий Renault 4 базується на платформі AmpR Small, у минулому відомої як CMF-B EV, на ній вже вийшли хетчбек Renault 5 нового покоління та його спортивна версія Alpine A290. Renault 4 має комфортніші налаштування підвіски, ніж у Renault 5, і краще пристосований для їзди поганими дорогами. Габаритна довжина нової «четвірки» – 4140 мм, ширина – 1800 мм, висота – 1570 мм, колісна база – 2620 мм, дорожній просвіт – 181 мм. Для даху передбачені рейлінги, є варіант зі зсувним тканинним верхом розміром 80×92 см. Штатні колеса – 18-дюймові. Мінімальна споряджена маса – 1410 кг, допустима маса причепа, що буксирується, – 750 кг.

Останні новини:  Mazda оголосила ціни на новий флагманський кросовер CX-70

Силові установки такі ж, як у нового Renault 5: єдиний електромотор знаходиться на передній осі та обертає передні колеса, його максимальна віддача становить 120 к.с. і 225 Нм разом з батареєю ємністю 40 кВт-год або 150 к.с. та 245 Нм у поєднанні з батареєю ємністю 52 кВт-год, запас ходу на одному заряді – 300 та 400 км за циклом WLTP відповідно. Кросовер зі 150-сильним електромотором набирає першу «сотню» за 8,5 с, максимальна швидкість обмежена на позначці 150 км/год.

Останні новини:  Ціну Tesla Cybercab різко знизили одразу після анонсу – причина

Максимальна потужність заряджання батареї ємністю 40 кВт-год – 80 кВт, батареї ємністю 52 кВт-год – 100 кВт. Для Renault 4 також заявлені аж 26 різних електронних помічників водія, у тому числі автопілот другого рівня за класифікацією SAE.

Салон нового Renault 4 виявився калькою з салону спорідненого Renault 5, але в «четвірці» трохи більше вільного місця над головами та в колінах пасажирів другого ряду. В оздобленні широко використовується вторсировина, при цьому споживачеві пропонується маса варіантів кастомізації – потішні принти та веселі оббивки, знімні модулі для центрального тунелю.

Останні новини:  Названо простий і недорогий спосіб захистити фари автомобіля від сколів та подряпин

Екран панелі приладів – 7 або 10,1-дюймовий, мультимедійний екран – 10-дюймовий. Топова 410-ватна аудіосистема Harman Kardon налічує 9 динаміків. Об’єм багажника – 420 л, зі складеними спинками другого ряду – 1400 л, а під підлогою є знімний пластиковий бокс на 35 л – тут можна зберігати, наприклад, зарядний кабель, оскільки переднього багажника ця модель не має. Загальний об’єм кишень та ніш для зберігання дрібних речей у салоні – 23,3 л.

Вироблятиметься нова «четвірка» на заводі Renault у французькому місті Мобіж – там, де сьогодні сходять з конвеєра «каблучок» Renault Kangoo третього покоління та його клони Nissan Townstar та Mercedes-Benz T-Class/Citan/EQT.

Додамо, що у 2026 році Renault поверне в обіг ще два історичні імені: гаму французької марки поповнять бюджетний хетчбек Twingo четвертого покоління та новий фургончик Estafette.


avtomir.ua