ЗСУ завдали ударів по установках ЗРК "Бук" засобом за 500 доларів (відео)

Сьогодні,   09:31    573

Українські військові знищили пускову установку зенітно-ракетного комплексу середньої дальності «Бук-М3». Це було зроблено завдяки засобу за 500 доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Командування Сил безпілотних систем ЗС України.

Як розповіли у СБС, на ворожу зброю з безпілотника було скинуто боєприпас вартістю 500 доларів. Там зазначили, що цей приклад вкотре демонструє ефективність сучасних технологій, адже вартість «Бука» у повній комплектації оцінюється приблизно в 100 мільйонів доларів.

Останні новини:  Воїни ГУР МО показали, як нищать росіян на фронті за допомогою дронів (ВІДЕО)

«Дякуємо іншим підрозділам Сил оборони за чітку взаємодію та координацію дій. Досягаємо результату завдяки чіткому плануванню та використанню сучасних безпілотних систем», — сказано у повідомленні.

Водночас портал Defense Express зазначає, що Збройні сили за останні три дні завдали нищівні удари по двох установках ЗРК «Бук-М3». Одну було знищено, а іншу пошкоджено.

Останні новини:  У Сухопутних військах показали, як екіпаж САУ «М109» нищить ворога. ВІДЕО

Там звернули увагу на те, що українська тактика атаки безпілотниками чудово показала себе у співвідношенні ціни. Адже боєприпас за 500 доларів може з легкістю знищувати найновішу російську систему ППО вартістю у мільйони доларів.

Варто також нагадати, що раніше українські військові вистежували «Бук» в основному за допомогою HIMARS. Однак атака дронів свідчить про те, що такі ж ефективні результати можливо досягти і за допомогою дешевших засобів.